Kaj vse se zgodi v minuti na spletu

Gregor Grosman Gregor Grosman
28.04.2019 20:30

Vsako minuto pošljemo 188 milijonov elektronskih sporočil, iskalnik Google pa v tem kratkem času obdela neverjetnih 3,8 milijona poizvedb.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Internetna povezava
Profimedia

Ena sama minuta, če jo primerjamo denimo s svojim delovnikom, ni prav veliko časa. Morda lahko na hitro napišete kak mail, preberete krajši zapis, izmenjate nekaj besed s sodelavcem ali popijete hitro kavo. Če pogledamo, kaj vse se v istem času zgodi na svetovnem spletu, je to že druga pesem. Za spletno stran Visual Capitalist sta Chadd Callahan in Lori Lewis zbrala podatke spletnih aktivnosti več milijard internetnih uporabnikov po svetu in analizirala, kaj vse ti počnejo. Nastala je grafika, iz katere je mogoče razbrati, da vsako minuto pošljemo 188 milijonov elektronskih sporočil, iskalnik Google pa v tem kratkem času obdela neverjetnih 3,8 milijona poizvedb. Internet je postal vzporedno vesolje, kjer se informacije pretakajo hitreje, pogosteje in na daljših razdaljah kot kadarkoli prej.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta