Kako lahko stranka SMC spet pridobi zaupanje ljudi? Odgovarja Perič, ki omenja Janjo Sluga, dopolnjeno ekipo, politični precedens ...

M.R.
16.03.2021 13:20
Namestnik vodje poslanske skupine SMC Gregor Perič o zahtevnosti sodelovanja v vladi Janeza Janše, nizki podpori stranki in špekulacijah, da naj bi skušali zamenjati vodjo poslanske skupine Janjo Slugo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janja Sluga in Gregor Perič
Robert Balen

Poslanec SMC Gregor Perič je po sestanku poslanske skupine odgovoril na vprašanje, kako lahko stranka spet pridobi zaupanje ljudi, saj trenutno javnomnenjske raziskave kažejo, da je podpora stranki izjemno nizka, skoraj ničelna. "To je vprašanje za milijon dolarjev," je odgovoril. Meni tudi, da je to vprašanje za politične svetovalce in za strategijo stranke.

"Izziv je delati v neki desnosredinski vladi kot neka liberalna stranka. Mislim, da smo s tem vzpostavili politični precedens," je dodal. Ob tem je pojasnil, da je marsikdaj težko komunicirati ves trud in napore, ki jih vlagajo. Na prihodnjih volitvah, ki bodo čez približno eno leto in pol, če prej ne pride do predčasnih, bo šla po njegovih besedah stranka SMC z "dopolnjeno" ekipo. 

Ni pa sprva neposredno odgovoril na vprašanje, ali je zadovoljen z delom vodje poslanske skupine Janje Sluga. "Sem namestnik vodje, ji pomagam in z njenim delom, torej sodelovanjem kot takim, ne morem reči, da imam kakršne koli težave. Vsi smo pod zelo velikimi pritiski, tudi medijskimi," je povedal. Nato je novinar vnovič vprašal, ali podpira Janjo Slugo na položaju vodje poslanske skupine. "Da," je odgovoril in še dejal da ni glasoval za njeno zamenjavo, saj o tem na sestanku sploh niso odločali. Hkrati pa je nikalno odgovoril na vprašanje, ali je kadar koli podpisal kakršno koli izjavo za zamenjavo Janje Sluga na položaju vodje poslanske skupine. 

Novinarji so Periča vprašali tudi, ali je morda prav on možna zamenjava za Janjo Sluga. Povedal je, da o tem v poslanski skupini danes in tudi nikoli prej niso odločali. Na vprašanje, ali je zadovoljen z njenim delom in ali jo podpora, pa ni neposredno odgovoril. Pojasnil je, da je poslanska skupina v zadnjem času pod velikimi pritiski. "In se ti pritiski tako ali drugače poznajo. Sem pa vesel, da zelo veliko komuniciramo in da potem poiščemo rešitve, ki so sprejemljive za vse. Moram reči, da se v poslanski skupini SMC zelo dobro počutim," je poudaril. Dodal je še, da o prestopu ne razmišlja in da je sodelovanje v sedanji vladi za "liberalce" zahtevno in da zahteva veliko komunikacije. 

V četrtek bodo v državnem zboru razpravljali o interpelaciji ministra za delo Janeza Ciglerja Kralja, Perič pravi, da bodo poslanci SMC enotni pri glasovanju, tako kot so bili enotni včeraj, ko so podprli svojo ministrico Simono Kustec, proti kateri je bila vložena interpelacija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta