Kdaj se bodo cepili poslanci in katero cepivo bosta prejela Janša in Pahor?

M.R.
12.03.2021 14:34
V uradu predsednika države so nam pojasnili, da čakajo na termin za cepljenje predsednika in njegovih sodelavcev. Prav tako na cepljenje čakajo tudi premier in ministri. Poslanci naj bi se cepili že prihodnji teden.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Premier Janez Janša in predsednik države Borut Pahor.
Robert Balen

Kot je sinoči na družbenem omrežju Twitterju zapisal poslanec Jani Möderndorfer, naj bi se poslanci proti covidu-19 cepili prihodnji teden. Dodal je še, da bo skupaj z njimi cepljen tudi predsednik državnega zbora Igor Zorčič. Vprašanja glede cepljenja poslancev smo poslali v državni zbor, na njihove odgovore še čakamo. 

Na današnji novinarski konferenci ob prvi obletnici vlade je o cepljenju predstavnikov države spregovoril tudi predsednik vlade Janez Janša. Na novinarsko vprašanje je odgovoril, da kolikor ve, ni bil cepljen še noben član vlade. "Mislim, da se ni še nihče cepil. Čakamo, da bomo prišli na vrsto v skladu s strategijo, ki jo je predlagala stroka. Kolikor vem, je za našo kategorijo predvideno cepivo AstraZenece in doslej nisem še slišal, da bi imel kdo s tem probleme," je odgovoril Janša. Povedal je še, da bodo vsi veseli, ko bodo prišli na vrsto, a je ne bodo preskakovali.

Tudi iz urada predsednika države Boruta Pahorja so odgovorili, da se bo predsednik s sodelavci cepil, ko bodo prišli na vrsto v skladu z nacionalnim programom cepljenja. Cepili se bodo s cepivom, ki ga bodo predlagale pristojne službe, predvidoma pa bo to cepivo AstraZenece.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta