Kdo bodo kandidati SD v Mariboru in v 7. volilni enoti?

DR
17.02.2022 18:51

Opozicijska stranka, članica Koalicije ustavnega loka, ki jo vodi Tanja Fajon, bo kandidatno listo uradno predstavila jutri pod Pohorjem

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Dr. Emilija Stojmenova Duh, dr. Franjo Trček in mag. Bojana Muršič, Jolanda Lašič, Nastja Trajkovič, Zoran Ličen, dr. Martina Rauter, Uroš Prikl, dr. Jernej Štromajer, Tin Kampl in Gorazd Prah, bodo, kot smo izvedeli neuradno, kandidati Socialnih demokratov na prihajajočih državnozborskih volitvah v Mariboru in v 7. volilni enoti. Predsednica SD Tanja Fajon jih bo skupaj z vrhom stranke predstavila jutri v hotelu Habakuk pod Pohorjem. 

Franc Trček
Robert Balen

 Na listi sta torej poslanec in poslanka državnega zbora, Franjo Trček in Bojana Muršič. Trček je k Socialnim demokratom prestopil med tem mandatom, in sicer iz Levice. Ni presenečenje, da bo za SD kandidirala znanstvenica, izredna profesorica na fakulteti za elektrotehniko Emilija Stojmenova Duh, saj je pred časom prevzela vodenje strankinega sveta za digitalizacijo. Občasno je pisala tudi kolumne za Večer.

Dr. Emilija Stojmenova Duh
Andrej Petelinšek

Lašič je sindikalistka Zveze svobodnih sindikatov, finančnik Zoran Ličen je dolgoletni uslužbenec Pošte Slovenija in prej Nove KBM, Nastja Trajkovič je aktivistka, mlada političarka, ki vodi lokalni Mladi Forum. 

Martina Rauter 
Sašo Bizjak

Martina Rauter je nekdanja občinarka, trenutno organizatorka dogodkov in občinska svetnica v Hočah. Jernej Štromajer je nekdanji državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje, tudi Fullbrightov štipendist v ZDA. Gorazd Prah je politični inovator, Tin Kampl pa nekdani direktor urada za mladino.

Uroš Prikl 
Andrej Petelinšek

Uroš Prikl je poslovni direktor Stomatološke klinike v Ljubljani. K SD se je vrnil iz Desusa, kjer je deloval kot poslanec, državni sekretar, bil je tudi županski kandidat v Mariboru. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta