Kdo so mariborski poslanski kandidati Vesne zelene stranke? Prihajajo iz civilne družbe, da bi spremenili politiko

Igor Selan Igor Selan
26.03.2022 15:05
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Vesni zeleni stranki si bodo prizadevali za vključitev civilne družbe v demokratične procese odločanja in verjamejo, da je vladavina prava nedotakljiv postulat  demokratične ureditve.
Igor Napast

Kandidate, s katerimi bodo v 7. volilni enoti nastopili na prihajajočih državnozborskih volitvah, je danes na Studenški brvi v Mariboru predstavila tudi nova zelena stranka Vesna. Kot je povedal Simon Žlahtič, gre za stranko, ki jo zastopajo ljudje, ki prihajajo iz civilne družbe, da bi spremenili politiko, pri čemer bodo stranko gradili od spodaj navzgor in tako državljane kot okolje postavili na prvo mesto. Poleg Žlahtiča bodo v 7. volilni enoti kandidirali še Petra Greiner, Katarina Kušar, Nina Gornik Mulec, Miha Lovše, Tomi Prosnik, Boštjan Selinšek, Andrej Černelč in Katja Beck Kos.

"Smo odgovorni posamezniki, ki bi želeli, da nam je vsem mar, v kakšnem svetu bomo živeli in vemo, da moramo za boljšo prihodnost na prvo mesto za to postaviti okolje in človeka ter ukrepati takoj. Okolje, demokracija, socialna pravičnost in ustvarjalnost so štirje stebri programa stranke in na tem si želimo graditi na državni ravni in delovati na lokalni. Mislimo, da bomo le tako lahko živeli v zdravem in trajnostno naravnanem okolju, v demokraciji, v kateri je vladavina prava nedotakljiv postulat ureditve in kjer je civilna družba vključena v procese demokratičnega odločanja. V Vesni zeleni stranki si bomo zato prizadevali za sistemski pristop k blaženju podnebnih sprememb, prilagajanje nanje, cvetoče zeleno gospodarstvo, za razogličenje energetskega sistema in zmanjšanje rabe energije, razvoj na področju trajnostne mobilnosti in seveda čisto vodo, zrak in tla, ohranjeno pestro živo in neživo naravo, zdravo, varno, lokalno pridelano hrano ter sonaravno rabo gozdov," je še povedal Žlahtič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.