Kje polnijo psihične in fizične baterije

Preverili smo, kje so poletni dopust preživeli nekateri župani, podžupani, mestni svetniki ... Zanimalo pa nas je tudi, ali so zaradi poostrenih varnostnih razmer v svetu kaj spremenili svoje potovalne navade
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Mariborski župan Andrej Fištravec je dopust preživel na otoku Hvar, obiskuje ga zadnjih 30 let. Pretekli teden je vsako jutro na polju nabiral smokve ali pa je na morju veslal s svojim kajakom, saj mu letni dopust pomeni predvsem aktivno obliko počitnikovanja, kot je dejal. Drugih počitniških načrtov trenutno nima. Podžupan

Zdravko Luketič

je svoj dopust prav tako preživljal na Hrvaškem, na otoku Brač in na planini Svilaja nad Sinjem. Po njegovih besedah oddih napolni psihične in fizične baterije ter omogoča, da imamo dovolj časa za medsebojne osebne odnose.

Gregor Pivec
Stojana Auerja

"Počivam, tečem, veliko berem"

Radeljski župan

Alan Bukovnik

že 15 let, odkar je na morju spoznal prijatelje iz Bosne, dopustuje v državah nekdanje Jugoslavije. Če se le da, deset dni, kolikor si jih vsako leto vzame za letni dopust, združi z obiskom ženinih sorodnikov. Sicer pa ta čas bivajo pri domačinih in uživajo v lokalni kulinariki. "Počivam, tečem, si ogledujem kulturnozgodovinske znamenitosti, veliko berem. Letos bo to sicer gradivo za doktorat s področja javno-zasebnega partnerstva. Veliko časa preživim tudi na tamkajšnjih rekah, Neretvi, Tari, Ivi, Uni ... Kopam se običajno ne, saj je voda premrzla, rad pa grem na rafting." Na dopustu dobi tudi ideje za nove projekte v Radljah. Eno od njih, Veseli spust po Dravi, bodo uresničili v teh dneh.

Romana Lesjak
Jani Prednik
Dejana Židana

Denar zapravi, kjer ga zasluži - v Sloveniji

Benediški župan

Milan Gumzar

za svoje dopuste venomer izbere slovenske primorske kraje, vmes pa kak dan dopusta izkoristi še za kak krajši obisk gorskih ciljev, kakršen je denimo Rogla. "Dopust je že za menoj. Tradicionalno hodim na slovensko obalo, v hotele v Portorožu. Tudi letos je bilo tako. Čisto preprosta je odločitev: denar zapravim tam, kjer ga zaslužim, torej doma v Sloveniji," pripomni Gumzar. Majšperška županja

Darinka Fakin

je prav tako navdušena nad hoteli ob slovenski obali. "Pravkar sem prišla z dopusta in imenitno sem se imela, napolnila sem baterije. Že leta dopustujem v Sloveniji, rada sem v domačih krajih." Fakinova pravi, da niti ko je bilo varneje, ni izbirala oddaljenejših destinacij: "Moram pa reči, da bi, če bi imela namen iti kam v tujino, res zelo natančno premislila, kam."

Vlasta Stojak
Janez Kramberger

Od domačega dvorišča do Kube

Župan Mestne občine Murska Sobota

Aleksander Jevšek

je letos šest dni dopustoval v mobilni hiši v Njivicah na otoku Krku. "Glede na mojo siceršnjo vsakodnevno odsotnost je to priložnost, da sem skupaj s svojo družino. Drugi teden dopusta sem izkoristil za domača opravila, med drugim barvanje in popravljanje, za katera sicer nimam časa." Glede poostrenih varnostnih razmer v svetu pravi: "Že prej, ko je bilo v svetu bolj varno, sem obiskoval predvsem destinacije, ki so oddaljene največ tri ure vožnje, če bi šel kam dlje, pa bi to zagotovo upošteval."

Srečko Đurov,

Mestni svetnik

Robert Celec

je po lastnih besedah pri izbiri destinacije bolj naklonjen toplim krajem, letos je dopustoval na Kubi: "Po daljšem času sem si privoščil tako potovanje. Dopust zame pomeni, da lahko za nekaj dni opustim službene misli. Vojnim žariščem se ne bi preveč približeval, ne bi se pa zaradi situacije recimo odpovedal dopustu v Tuniziji ali v Egiptu, če bi bili na voljo poceni aranžmaji, kar bi bil prav gotovo dodaten motiv za obisk teh krajev."

Na usodo nima vpliva

Mestna svetnica

Jasmina Opec Vöröš

je letos del dopusta preživela v Poreču, preostanek pa doma. "Dopust izkoristim predvsem za druženje s prijatelji, piknike z družino in za športne aktivnosti, predvsem kolesarjenje in plavanje." Na dogodke v svetu se pri izbiri destinacije ne ozira: "To se lahko zgodi kjerkoli, lahko se zgodilo tudi druge nesreče, to je usoda, na katero nimam vpliva, zato se s tem ne obremenjujem."

Boštjan Berlak

Mobilne hiške so zakon

Županja občine Ljutomer

Olga Karba

pravi, da je dopust čas za družino. Točne lokacije letošnjega dopusta sicer ne izdaja, pravi pa, da ga največkrat preživi na morju ali v hribih.

Bojan Kontič
Marko Zidanšek
Bojana Šrota

Kje letos dopustuje celjski župan

Bojan Šrot

, nismo izvedeli, ker je ta teden še na dopustu. Po Celju pa se govori, da je bil tokrat s svojo partnerico

Katarino Karlovšek

, ki zavoljo narave dela večkrat obišče atraktivne in bolj oddaljene dežele (med drugim indijskim filmskim podjetjem ureja snemanja v tujini), v Ameriki.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta