Komu še lahko zaupamo, ko se digitalizira cela družba

V dobi splošne digitalizacije, ki jo je pandemija še pospešila, je dojemanje medijev še bolj kompleksno. Ni se močno spremenila le oblika sporočanja informacij, temveč tudi ton komunikacije. Kaj to pomeni za vse nas?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zasedba letošnje žirije napoveduje strokovno delo letošnjega tekomovalnega srečanja: predsednik Luka Bajs, izvršni kreativni direktor, SHIFT, člani pa: Tomaž Apohal, Kreativni direktor, Yootree, Miha Bevc, kreativni direktor in partner, Herman & partnerji, Blaž Kocjančič, Kreativni direktor, Internavti, Aleš Kočevar, kreativni direktor, Saatchi & Saatchi Adriatic, Medeja Kraševec, kreativna direktorica, Luna \TBWA, Robert Križmančič, umetniški direktor, Futura, Ana Šušteršič, kreativna direktorica, Agencija 101, in Peter Zabret, starejši snovalec, Pristop.
SOF

Mediji kot gradniki zaupanja so od nekdaj neločljiv del našega vsakdana in pomembno vplivajo na naša razmišljanja in s tem ravnanja. Se je pa medijska krajina v izjemno kratkem času strahovito spremenila, vedno bolj aktualno postaja vprašanje, kje se danes ustvarjajo res kakovostne vsebine in katerim medijem sploh še lahko zaupamo. Zato bo o tem, kdo v dobi digitalizacije je vreden te temeljne družbene vrednote, tekla beseda tudi na letošnjem, že 31. SOF-u. V portoroškem avditoriju bo med 14. in 15. junijem razsvetlil medijske horizonte, sprožal polemike in poskrbel za novo poglavje razvoja oglaševalske stroke.

Dobrodošli na osrednjem snidenju

Zakaj popolnost ni najboljše izhodišče za ustvarjanje novih idej bo zanimivo slišati iz ust vizualnega čarovnika Erika Kesselsa.
SOF

Slovenski oglaševalski festival (SOF) je osrednji letni dogodek oglaševalske stroke v Sloveniji, ki ga organizira Slovenska oglaševalska zbornica. Celostno zasnovan kongresni program odpira razpravo o aktualnih strokovnih vprašanjih in omogoča izmenjavo znanj, izkušenj, idej in pogledov na nadaljnji razvoj stroke, v tekmovalnem delu pa na tej vsakoletni paradi kreativnosti izbirajo najboljše oglaševalske rešitve in predstavijo celosten pregled dogajanja v slovenskem oglaševalskem prostoru. SOF torej nagrajuje in spodbuja ustvarjalnost in podjetnost ter prinaša nova znanja, s strokovnim programom in tekmovanjem pa pomembno vpliva tudi na razvoj slovenske oglaševalske stroke.

Mediji z obrazom

Rdeča nit letošnjega srečanja bo posvečena medijem v dobi digitalizacije; v ospredje bodo postavili tiste, ki transparentno, odgovorno ter verodostojno in kakovostno komunicirajo z javnostjo. To so zlasti tisti mediji, ki imajo »obraz«; za njimi stojijo posamezniki, ki delujejo v dobro širše javnosti in ki izkazujejo tako osebno kot družbeno odgovornost, pravijo v Slovenski oglaševalski zbornici. Opozarjajo, da moramo kot družba slovenske medije odločno spodbujati, da zasledujejo odličnost in nepristranskost, saj se demokratičnost in pluralnost na vseh ravneh in v vseh oblikah sodelovanja lahko ohranjata le na tak način.

O letošnjih žirantih

Za tekmovalni program SOF bo vnovič strokovno poskrbel Svet tekmovalnega programa SOF. Ta je med drugim odgovoren za regularnost tekmovalnega programa, skrbi, da je odraz ter sočasno spodbujevalec in gonilna sila razvoja stroke v kreativnem smislu. Svet tekmovalnega programa imenuje tudi žirijo SOF; predsednik letošnje bo Luka Bajs, izvršni kreativni direktor, SHIFT, člani pa: Tomaž Apohal, Kreativni direktor, Yootree, Miha Bevc, kreativni direktor in partner, Herman & partnerji, Blaž Kocjančič, Kreativni direktor, Internavti, Aleš Kočevar, kreativni direktor, Saatchi & Saatchi Adriatic, Medeja Kraševec, kreativna direktorica, Luna \TBWA, Robert Križmančič, umetniški direktor, Futura, Ana Šušteršič, kreativna direktorica, Agencija 101, in Peter Zabret, starejši snovalec, Pristop.

Omenimo še, da je ob novem desetletju SOF-a Svet tekmovalnega programa na osnovi odzivov udeležencev tekme ter v skladu z aktualnimi spremembami v stroki, uvedel kar nekaj sprememb. Dela na 31. sof-u se bodo denimo pomerila v treh sekcijah: enokanalne komunikacije, večkanalne komunikacije in obrtna odličnost.

SOF

Še bonbonček za avizo

Tudi letošnji SOF bo poleg zanimivega tekmovalnega programa poln vsebinskih presežkov, zvenečih govorcev in kreativnih navdihov. Vse te kriterije bo vsekakor izpolnil nastop Erika Kesselsa, nizozemskega umetnika, oblikovalca in kustosa, ki ga je revija Time imenovala "vizualni čarovnik", Vogue Italija pa "sodobni antropolog". Po vsem svetu je poznan svetu tudi kot založnik knjig, specializiran za absurdno fotografijo. V njegovem izjemnem umetniškem opusu najdemo prodajno uspešnico Failed It! in svetovno znane razstave 24HRS in Photos, Album Beauty in Unfinished Father. Na velikem odru 31. SOF-a bo Erik skozi primere agencijskih in lastnih del prikazal, zakaj popolnost ni najboljše izhodišče za ustvarjanje novih idej ter kako nam napake pomagajo pri iskanju kreativnega navdiha.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta