Krek presenetil z izjavo o tem, česa ne smejo predvajati televizije. Milosavljević: Ne preseneča me, da nimajo pojma o novinarstvu

M.R., B.P.
25.09.2020 11:14

Na družbenih omrežjih je s svojo izjavo kar nekaj prahu dvignil direktor NIJZ Milan Krek, ki je Televizijo Slovenija celo obtožil, da ne bi smela snemati gala prireditve olimpijskega komiteja, na katerem so bili vsi udeleženci brez mask. Dr. Marko Milosavljević: "Ne samo to, da odločevalci ne razumejo novinarstva, slabo jim gre tudi na področjih, na katerih delajo oziroma na katerih bi morali biti strokovnjaki."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek je sinoči v oddaji Tarča na TV Slovenija še enkrat komentiral dogajanje na ponedeljkovi gala prireditvi Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS), na kateri so bili vsi udeleženci, teh naj bi bilo okoli 140, med njimi tudi ministrica za izobraževanje Simona Kustec, brez zaščitnih mask. 

Najprej je Krek dejal, da je NIJZ izdal dovoljenje za prireditev, ki ga je OKS moral pridobiti, saj je bilo udeležencev več kot 50. "Da bodo vsi nosili maske, kot pa ste videli, jih niso nosili," je razkril vsebino dovoljenja, pri tem pa dodal, da so jim tudi "povedali, da morajo slediti vsem odlokom, ki bodo sprejeti do dogodka in da se morajo ravnati v skladu v skladu z odlokom". Ta je bil po besedah direktorja NIJZ "popolnoma jasen", OKS pa se ga ni držal, je še zatrdil v omenjeni oddaji. 

Nato pa je Krek še dodal, da se tudi TV Slovenija ni držala ... "Zato ker je snemala nekaj, česar ne bi smela snemati," je dejal, voditeljica Erika Žnidaršič pa mu je odvrnila, da tega ne razume. "Vam povem lepo preprosto. Če vi veste, da se počne nekaj protizakonito, ne morete tega vsesplošno prikazati," je dodal. 

Dr. Marko Milosavljević
Robert Balen

Na njegove besede se je na Twitterju vsulo kar nekaj ogorčenih komentarjev. 

InspektorStanko, ki je objavil tudi posnetek s Krekovo izjavo, je ob tem zapisal "Bizarka meseca". 

Na svojem blogu je Roni Kordiš zapisal: "Očitno smo v vmesnem času dobili odlok, ki prepoveduje snemanje, če se dogaja nekaj, česar ne bi smeli snemati. In takrat bi morali snemalci odložiti kamere in gledati stran.(...) Če je prenos v živo in če so ljudje na dogodku brez mask (čeprav bi jih morali imeti), potem tega ne sme nacionalka snemati in predvajati." 

Dr. Brigita Skela Savič je na Twitterju zapisala, naj torej TV Slovenija ne poroča več o protizakonitih stvareh. "Bodite všečni in kažite krasni vladni svet. Pa kdo je tukaj še normalen," se je nato vprašala. 

Na Twitter profilu Od besed k dejanjem pa so zapisali: "Milan Krek je po novem še pravnik. Nezakonitih stvari se ne sme snemati, očitno se jih mora pospraviti pod preprogo?"

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta