Lani več odpadkov na prebivalca, a več tudi recikliranja

STA, A. La.
19.11.2022 10:00

Stopnja recikliranja vseh odpadkov se je zvišala na 86 odstotkov, stopnja recikliranja komunalnih odpadkov na 60 odstotkov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nejc Strojnik

Lani je v Sloveniji nastalo 1541 kilogramov vseh vrst odpadkov (brez mineralnih) na prebivalca, kar je 111 kilogramov več kot predlani, a 450 kilogramov manj kot pred 10 leti. Stopnja recikliranja vseh odpadkov se je zvišala na 86 odstotkov, stopnja recikliranja komunalnih odpadkov na 60 odstotkov.

Obdelanih je bilo 1284 kilogramov odpadkov na prebivalca, kar je dva odstotka manj kot predlani in za skoraj 23 odstotkov manj kot pred desetletjem.

Stopnja recikliranja vseh vrst odpadkov (brez mineralnih) je znašala 86 odstotkov oz. tri odstotne točke več kot predlani in za 14 odstotnih točk več kot leta 2011.

Stopnja recikliranja komunalnih odpadkov je bila 60-odstotna ali eno odstotno točko višja kot v 2020. V primerjavi z letom 2011 je bila za skoraj četrtino višja; takrat je bila stopnja recikliranja komunalnih odpadkov 36-odstotna.

Stopnja odlaganja odpadkov (brez mineralnih) je bila skoraj petodstotna. To je bilo približno enako kot leto prej, po drugi strani pa za 14 odstotnih točk manj kot deset let prej.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta