Lapsus? Kako je kandidatka SDS na evropskih volitvah obrnila ploščo glede sankcij zoper Izrael

M.R.
24.05.2024 12:07

Kandidatka stranke SDS na evropskih volitvah Karin Planinšek je presenetila z odgovorom, ki ga je dala v podkastu javne televizije glede uvedbe sankcij proti Izraelu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Karin Planinšek je osma na listi kandidatov stranke SDS.
Jure Klobčar

Voditeljica podkasta Generacija EU je na koncu skoraj 15 minut dolgega pogovora Karin Planinšek zastavila nekaj hitrih vprašanj, pri čemer je gostjo prosila, naj odgovarja na kratko z "da" oziroma "ne". Na vprašanje, ali podpira uvedbo sankcij proti Izraelu, je Karin Planinšek odgovorila: "Ja, definitivno, ker krši mednarodno pravo, kar se tiče ofenzive na Gazo."

Na družbenih omrežjih je njen odgovor močno odmeval, saj je znano, da je v nasprotju s politiko stranke SDS. Včeraj je poslanska skupina največje opozicijske stranke na primer na vlado naslovila pobudo, da Slovenija prizna Jeruzalem kot prestolnico Izraela in tja preseli svoje veleposlaništvo, ki je trenutno v Tel Avivu. "S to odločitvijo bi Slovenija okrepila dvostranske odnose z Izraelom ter izkazala spoštovanje do izraelske kulture, zgodovine, identitete in zakonodaje. S tem bi Slovenija izrazila podporo izraelski samostojnosti, suverenosti in samoodločbi. Poleg okrepitve diplomatskih vezi bi ta odločitev prispevala tudi k spodbuditvi večje gospodarske, tehnološke in kulturne izmenjave med državama," je poslanec SDS Žan Mahnič zapisal v pobudi vladi.

(VIDEO) Župan Svete Trojice David Klobasa odkrito o splavu, konoplji, evtanaziji. Zakaj je angažiral Jelko Vrečko?

Danes pa je Karin Planinšek na omrežju X že pojasnila, da je šlo pri njenem nastopu v podkastu za lapsus: "Pod nobenim pogojem ne podpiram sankcij proti Izraelu, šlo je za lapsus, ki ga obžalujem. Hamas je agresor in Izrael je žrtev," je zapisala. 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta