Limonada: Zakaj je Smith v resnici mahnil voditelja?

Denis Živčec Denis Živčec
02.04.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Butast trenutek za zgodovino, a nedopustna Smithova klofuta Chrisu Rocku je na bizaren način rešila bledečo podelitev oskarjev.  
Profimedia

Niti v sanjah si človek ne bi mislil, da bo oskarje rešilo nekaj tako neumnega, kot je fizični obračun na odru. Prireditev, ki so jo z bizarnimi eksperimenti v zadnjih letih spremenili v najbolj razvlečeno in dolgočasno modno revijo na svetu, je potrebovala konjsko dozo steroidov, da se je spet vrnila v misli vse bolj nezainteresiranih gledalcev. Ti letos morda ne vedo, kdo so nagrajenci, vedo pa, da ženi Willa Smitha izpadajo lasje, da ima zvezdnik koleričen značaj in da je Princ z Bel Aira očitno še ena v nizu serij, ki jih bomo odslej gledali z mešanimi občutki. A še zdaleč ne tako kot Cosby Show. Razpravljati o tem, ali je pri klofuti, ki jo je Smith v neposrednem prenosu prisolil voditelju Chrisu Rocku, ki je zbil šalo na račun njegove vse bolj plešaste žene, šlo za insceniran škandal, je nesmiselno. Odgovora ne bomo dobili, Hollywood od ustvarjanja iluzij živi. Če je šlo za spontan incident, potem se med vrsticami pojavi precej več teksta. Ker je tistih, ki v Smithovem branjenju ženine časti vidijo nekakšno novodobno viteštvo, zelo malo, po oskarjih v zraku vse bolj miglja misel, da je eden najbolj priljubljenih holivudarjev v resnici prepotenten zarukanec brez smisla za samoironijo, pri čemer je nezanemarljiv del svoje kariere zgradil prav na šalah na račun drugih. Bitka z alopecijo in izpadanjem las je zagotovo travmatična izkušnja za vsakogar, ampak ... a je Rock s tem, da je Jado primerjal z junakinjo filma G.I. Jane res bil tako zelo nesramen? Gre za enega paradnih filmov Demi Moore, ki prikazuje zgodbo vojakinje, ki se v mačističnem, šovinističnem vojaškem okolju poskuša dokazati. Pri čemer si kot znak, da ne pričakuje nobene posebne "ženske" obravnave, obrije glavo. Prej navdihujoče kot žaljivo.

Nepričakovano nasilen Smithov odziv je tako potrdil, da v igralcu že nekaj časa vre. S pretirano reakcijo je potrdil, da je njegov zakon že nekaj časa v razsulu. In Jada je pri tem vse prej kot nedolžna. Smith je v klofuto morda skanaliziral frustracijo ob osramočenosti, ki se je pojavila ob informacijah, da Jada občasno spi tudi z drugimi.

Po incidentu so mnogi čakali na odziv Willove prve žene Sheree Zampino, ki se je z njim celo pojavila na podelitvi, po klofuti pa v hipu izginila. Na svojem instagramu kasneje ni povedala nič posebnega, le da je bil odličen večer, Smithu je čestitala in objavila njuno skupno fotografijo. Bolj neposredni so bili komentatorji. "Je bila to res odlična noč?", "Morala bi ostati skupaj, Will zdaj ne bi bil v središču drame", "Ona ga resnično ljubi, kljub vsemu …", je le nekaj komentarjev tistih, ki so pozabili, da Will z njo ni bil prav nič viteški. Poročena sta bila med letoma 1992 in 1995, v zakonu se jima je rodil sin Trey. Lepotica se danes ukvarja z izdelavo kozmetike. Preko njene prijateljice je še v času zveze spoznal Jado Pinkett. Spori doma so se začeli vrstiti, občutek nesrečnosti je rasel, o čemer je spregovoril v intervjuju, kar so mnogi razumeli kot brutalen napad na Sheero. "To je bilo eno najbizarnejših čustev, kar sem jih občutil. Bili smo v restavraciji The Palm v New Yorku in spomnim se, da sem moral zapustiti mizo, ko sem ugotovil, da nisem z osebo, s katero bi moral biti," je nekoč dejal Smith. In dodal: "Šel sem na stranišče in se razjokal. Jokal sem in se smejal. Vedel sem, da bi moral biti z Jado, a se nisem ločil." Nič kaj džentelmensko.

O kontroverznem zakonu Jade in Willa smo v vseh teh letih prebrali marsikaj. Tako je leta 2013 ona suvereno kramljala o svojem prepričanju, da varanje ne more škodovati zvezi. Prepričana je celo, da nezvestoba lahko privede do boljšega razumevanja in spoštovanja med partnerjema, a le, če sta oba pripravljena pustiti svoj ego ob strani. ''Vedite, da tisti, ki prevara svojega partnerja, ki ga resnični ljubi, trpi enako kot njegov partner. To je odlična priložnost, da svojo zvezo poglobite, ste drug do drugega iskreni in se spoštujete. Takšne situacije so lahko pot do globlje zveze,'' je dodala. Nezvestobe nekoga, ki čez plot skače vsak teden, pa ne odobrava. ''To je povsem nekaj drugega,'' pravi mama dveh otrok.

Zelo glasne so bile govorice o težavah v njunem zakonu leta 2016. Oglasila se je celo njegova bivša in trdila, da je igralca pustila po tem, ko ga je našla v postelji z moškim. Alexis Arquette je trdila celo, da sta tako Will kot Jada biseksualno ali istospolno usmerjena, in dodala, da ne razume, zakaj se po vseh teh letih še kar skrivata. "Jada ima od nekdaj rada ženske, Willov prvi zakon pa je razpadel po tem, ko ga je prva žena Sheree našla v postelji z znanim menedžerjem Bennyjem Medino," pravi Alexis, sestra z oskarjem nagrajene igralke Patricie Arquette. Govorilo se je tudi, da naj bi Smithova bila svingerja, da naj bi ga Jada varala s pevcem Marcom Anthonyjem, da naj bi imela odprto zvezo, da se ločujeta ... Veliko vsega se je z leti nabralo in zagotovo tudi veliko čenč. Res je, vsakomur kdaj poči film. Od junaka in vzornika generacije milenijcev pa bi si vendarle želeli malo bolj skulirano obnašanje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta