Logarska dolina: Zaradi neurja zaprte poti do slapa Rinka in Okrešlja

N.S., STA
20.07.2024 17:22

Nočno neurje bo vsaj začasno vplivalo tudi na turistični obisk v Logarski dolini. V ujmi je bilo močno poškodovano cestišče med Logarskim kotom in slapom Rinka. Do nadaljnjega je zaprta tudi priljubljena planinska pot na Okrešelj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Do nadaljnjega je zaprta tudi priljubljena planinska pot na Okrešelj, ki je izhodišče za vzpone na bližnje vrhove Kamniško-Savinjskih Alp.
Brane Povše

Kot so danes na družbenem omrežju Facebook zapisali v Krajinskem Parku Logarska Dolina, so pristojni cesto Logarski kot-slap Rinka zaprli zato, ker je neprevozna in izredno nevarna. "Poleg tega je včerajšnje neurje sprožilo velik plaz, ki je zasul pot do slapa Rinka in Frishaufovega doma na Okrešlju. Vsi, ki ste naše kraje obiskali z namenom, da greste v gore, vas opozarjamo, da poti trenutno ni in je območje zelo nevarno za obisk. Zaradi poškodovanega cestišča in zasute poti je potrebna izredna previdnost," so poudarili.

Voznike in obiskovalce so pozvali, naj upoštevajo zapore in se ne skušajo voziti ali hoditi po omenjenih poteh. Da je planinska pot na Okrešelj do nadaljnjega zaprta, so na Facebooku opozorili tudi v Frischaufovem domu na Okrešlju. Na območju Logarske doline imajo zadnja leta veliko smolo. Tamkajšnji pohodniški cilji so bili zaprti že po lanski avgustovski ujmi. Poleg tega Frischaufov dom na Okrešlju, potem ko je bil v požaru konec leta 2019 povsem uničen, deluje le kot začasna koča, saj se je gradnja novega doma vmes močno podražila in posledično zamaknila.

Okrešelj velja za priljubljeno planinsko točko, dosegljivo po planinski poti od slapa Rinka, sicer pa je izhodišče za vzpone na Kamniško sedlo, Brano, Tursko goro, Skuto, Rinke, Savinjsko sedlo in Mrzlo goro.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta