LPP v iskanje novih voznikov avtobusov, vabijo tudi tiste, ki nimajo ustreznih kategorij vozniških dovoljenj

STA, A.L.
14.05.2024 12:48

Ljubljanski potniški promet (LPP) se sooča s pomanjkanjem voznikov avtobusov, zato bodo danes znova zagnali t.i. akademijo, v katero vabijo vse zainteresirane, tudi tiste, ki še nimajo ustreznih kategorij vozniških dovoljenj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V svojo akademijo vabijo vse zainteresirane, tudi tiste, ki nimajo izpita kategorij C ali D.
Robert Balen

Obenem podjetje obnavlja vozni park, je na današnji novinarski konferenci pojasnil namestnik direktorja LPP Rok Vihar.

"Na trgu dela so trenutno precej zahtevne razmere, voznikov primanjkuje, zato smo se v LPP odločili, da se bomo bolj aktivno vključili v sam proces ne samo zaposlovanja, ampak tudi ustvarjanja novih kadrov," je poudaril Vihar.

V svojo akademijo vabijo vse zainteresirane, tudi tiste, ki nimajo izpita kategorij C ali D. Po Viharjevih pojasnilih bodo namreč kadre usmerjali, jim pomagali in financirali pridobitev izpita ustrezne kategorije, ko tega uspešno opravijo, pa se lahko zaposlijo v LPP.

Kot je še dodal Vihar, je fluktuacija zaposlenih v LPP praktično nič. "Večina tistih, ki se v LPP zaposli, ostane pri nas do upokojitve," je dejal.

LPP ob iskanju novih voznikov obnavlja vozni park. Trenutno na liniji ena testno obratuje električno v zgibno vozilo, ki po Viharjevih pojasnilih sicer ni prvo tovrstno vozilo, ki ga testirajo, a gre za drugega proizvajalca. Intenzivne teste sicer izvajajo v luči priprave drugega letošnjega razpisa za nakup novih avtobusov, tokrat električnih. Za dobavo vodikovih avtobusov je bila pogodba že podpisana. Osem novih pričakujejo ob koncu leta 2025.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta