Med Ruparjevim shodom upokojencev se je udeleženec znesel nad novinarko javne RTV, kaj nam je povedala?

M.R.
31.05.2023 19:09

Med shodom upokojencev v Ljubljani je bila napadena novinarka RTV Slovenija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična
Robert Balen

Eden izmed protestnikov se je znesel nad novinarko multimedijskega centra (MMC), ki je pred poslopjem RTV Slovenija spremljala prihod Pavla Ruparja. Koordinacija novinarskih sindikatov RTV Slovenija je v sporočilu za javnost zapisala, da je protestnik novinarki zagrozil, da ji bo z dežnikom iz rok zbil telefon, nato pa ji je izpulil službeno kartico in jo zmerjal, da je "gnoj" in "rdeča drhal".

Kartico ji je zatem vrnil in zagrozil, da ne sme snemati dogajanja. Ko mu je pojasnila, da je novinarka in da poroča z dogodka, pa ji je očital: "Ampak niste naša, vi lažete." Ker je na novinarko ob tem začel vpiti še en protestnik, je policista prosila za spremstvo izpred televizijske stavbe RTV Slovenija do radijske stavbe. Novinarka je bila pretresena in je zadevo prijavila policiji.

"Takšno agresivno vedenje je posledica načrtnega netenja nestrpnosti in sovražnosti do novinarjev in drugih zaposlenih na RTV Slovenija, zaradi katerega vse pogosteje prihaja do podobnih incidentov, kar je nesprejemljivo," so še zapisali v sporočilu za javnost, pod katerega so se podpisali tudi Aktiv MMC, Aktiv informativnega programa TV Slovenija, Aktiv Radia Slovenija, Koordinacija novinarskih sindikatov RTV Slovenija, Svet delavcev RTV Slovenija, pridružila pa sta se tudi Sindikat novinarjev Slovenije in Društvo novinarjev Slovenija. 

Na koncu so javno zastavili vprašanje vodstvu RTV Slovenija, zakaj ni zagotovilo dodatnih ukrepov za varnost zaposlenih, če je bilo javno znano, da je Pavel Rupar na družbenih omrežjih javno pozival udeležence protesta, naj se pred odhodom na Trg republike zberejo še pred poslopje javne RTV.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta