Medicinskim sestram, bolničarjem in socialnim oskrbovalcem do 24 odstotkov višje plače

U.M.
05.11.2021 14:42
Sindikati zdravstva in socialnega varstva dosegli dogovor o dvigu plač z vlado, sporazum mora potrditi še vlada.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Gordana Possnig

Po več mesecih pogajanj s sindikati zdravstva in socialnega varstva je vlada pristala na dvig plač za med 4 in 24 odstotki. Šest plačnih razredov višjo plačo bodo dobile medicinske sestre v intenzivnih enotah, medtem ko bodo medicinske sestre, bolničarji in socialni oskrbovalci v domovih za starejše dobili do 4 plačne razrede več. Pri tem velja opozoriti, da en plačni razred pomeni 4 odstotke višjo plačo.

Irena Ilešič Čujovič, predsednica sindikata zdravstva in socialnega varstva je za Večer povedala, da so sindikati z izkupičkom zadovoljni, saj so si izpogajali dvig plač za precejšnjo večino delovnih mest v zdravstvu in socialnem varstvu. 

Pogajanja za delovna mesta, ki so ostala še odprta, se nadaljujejo 15. januarja. "Izkupiček pogajanj je prvi korak v smeri reševanja kadrovske problematike, zato upam, da bomo z izpogajanim ustavili trend odhajanja medicinskih sester z najbolj zahtevnih delovnih mest."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta