Ministrstvo umaknilo predlog novele zakona o avdiovizualnih medijskih storitvah

STA, Gr.G.
25.09.2020 19:23

V okviru javne razprave o predlogu so na ministrstvu prejeli številne pripombe, med katerimi se jih je največ nanašalo na predvideni nov sistem obdavčitve tujih ponudnikov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Ministrstvo za kulturo je iz medresorskega usklajevanja umaknilo predlog novele zakona o avdiovizualnih medijskih storitvah. Predlog, ki je med drugim predvideval povečan obseg oglaševanja na Radioteleviziji Slovenija, se tako vrača v ponovno strokovno pripravo in usklajevanje znotraj ministrstva, je razvidno iz objave na portalu e-demokracija.

Predlog novele je med drugim predvideval povečanje dopustnega obsega oglaševanja na televizijskih programih Radiotelevizije Slovenija (RTVS). Ponudnikom medijskih storitev s sedežem v drugih državah pa bi lahko naložili finančno obveznost za naložbe v produkcijo avdiovizualnih del (netflix tax), če bi bili ciljno usmerjeni na naš trg.

V sklopu sprememb medijske zakonodaje je sicer ministrstvo poleg omenjene predlagalo novele še treh zakonov, in sicer zakona o medijih, zakona o RTVS in zakona o Slovenski tiskovni agenciji. Najbolj je v dosedanji javni razpravi odmeval predlog spremembe razdeljevanja rtv-prispevka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta