Močan veter po Sloveniji podiral drevesa, odkrival strehe ... Kakšen pa bo začetek prihodnjega tedna?

Asja Lednik
07.10.2021 19:59
Močan veter je ponoči in čez dan na območju več slovenskih občin podiral posamezna drevesa, ki so ogrožala objekte in ovirala cestni promet, je v poročilu zapisal Center za obveščanje Republike Slovenije.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Andrej Petelinšek

Močan veter je preglavice povzročal na območjih občin Laško, Slovenske Konjice, Šmarje pri Jelšah, Zreče, Koper, Piran, Kranj, Preddvor, Domžale, Kamnik, Kočevje, Šmartno pri Litiji, Poljčane, Rače-Fram, Ajdovščina, Kobarid, Tolmin, Črnomelj, Metlika, Cerknica, Hrpelje-Kozina, Ilirska Bistrica, Pivka, Sežana, Gorišnica, Radlje ob Dravi, Slovenj Gradec in Zagorje ob Savi.

Veter je prav tako odkril strehe nekaj objektov ter poškodoval električne in telekomunikacijske drogove. Po sedaj zbranih podatkov je bilo aktiviranih 20 prostovoljnih gasilskih enot in tri poklicne gasilske enote, so še sporočili iz Centra za obveščanje.

Kakšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh?

Ponoči bo oblačno, še bo občasno deževalo. Pihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, ob morju 14 °C, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (ARSO).

V petek bo pretežno oblačno. Do jutra bo dež oslabel in čez dan ponehal, v jugovzhodnih krajih šele popoldne. Še bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem večinoma zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem do 18 °C.

V soboto in nedeljo bo delno jasno, več oblačnosti bo na vzhodu. Ponekod bo še pihal severovzhodnik, na Primorskem pa šibka do zmerna burja, ki bo v nedeljo oslabela. V ponedeljek bo sončno. Jutro bo hladno, ponekod bo možna slana.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta