Močno presegli rekord: V Sloveniji v torek potrdili kar 356 okužb, okužena tudi zaposlena iz ptujske bolnišnice

STA, M.R., A.L.
07.10.2020 09:30

V torek je bilo v Sloveniji potrjenih 356 okužb, opravljenih pa je bilo skoraj štiri tisoč testiranj (3998). V bolnišnicah je hospitaliziranih 122 bolnikov s covid-19, od tega jih je 22 na oddelkih za intenzivno nego, je na Twitterju sporočila vlada.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Na intenzivni negi je 8 bolnikov na ventilatorjih. Iz bolnišnične oskrbe je bilo sicer včeraj odpuščenih 11 bolnikov, nihče pa ni včeraj zaradi bolezni covid-19 umrl. 

Doslej je bilo največ okužb v enem dnevu potrjenih 1. oktobra pretekli teden, ko je bilo ob opravljenih 3281 opravljenih testiranjih potrjenih 238 okužb. 

Po podatkih spletne strani Covid-19 sledilnik je bilo daleč največ okužb včeraj potrjenih v Ljubljani (60), v Kranju je bilo potrjenih 15, 13 v Mariboru, 11 v novem mestu, 10 v Velenju, 9 v Kamniku, po 8 v Domžalah, na Jesenicah, v Grosuplju in v ŠEntjerneju, 7 v Radovljici in po 6 v Slovenskih Konjicah, Trbovljah, Zagorju ob Savi, Krškem in Iilirski Bistrici.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 je trenutno v državi okoli 2420 aktivno okuženih. Največ aktivno okuženih, 410, je v Ljubljani, v prestolnici so v torek potrdili tudi največ novih primerov okužb, in sicer 60. Sicer pa so okužbo v torek potrdili v več kot sto občinah.

Podatki sledilnika tudi kažejo, da so v torek potrdili 16 okužb med zaposlenimi v zdravstvu, šest med zaposlenimi v domovih za starejše, medtem ko med oskrbovanci domov za starejše niso potrdili nobene okužbe.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta