Na NIJZ pojasnjujejo, zakaj imajo že od začetka leta onemogočen dostop do Twitterja

M.R.
27.02.2023 12:00

Nacionalni inštitut za javno zdravje ima že od začetka januarja blokiran račun na Twitterju. 10. januarja so nam sporočili le, da zadevo preverjajo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Ker je račun še vedno blokiran, smo jih spet prosili za pojasnila in odgovorili so nam, da so se na njihovem računu pojavile sumljive poobjave, povezane s kriptovalutami. Predvidevajo, da je to razlog za suspendiranje njihovega računa. 

"Onemogočene so bile vse aktivnosti z obrazložitvijo, da smo kršili pravila komuniciranja. Sporni retviti sicer niso nastali pri nas, šlo je za očitno zlorabo oziroma vdor, kar smo tudi prijavili," so nam pojasnili. 

Blokiran Twitter račun NIJZ
Twitter/nijz_pr

Twitterju so tudi posredovali pritožbo, a je ta očitno še vedno v postopku. V vmesnem času novega profila ne bodo vzpostavili, kot pravijo, jim tega tudi ne omogoča "trenutna situacija"

"Če bomo dobili dostop nazaj, ga bomo verjetno še naprej uporabljali, sicer pa se bomo preusmerili na druge platforme oziroma se bomo posvetili komuniciranju na drugih družbenih omrežjih," so nam še pojasnili.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta