Nabava zaščitne opreme: Politične linije vojne na blagovnih rezervah

Razrešeni direktor zavoda za blagovne rezerve Anton Zakrajšek je razgalil način, kako naj bi bil minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek z zaupniki usmerjal nabavo zaščitne opreme. Računsko sodišče bo revidiralo posle.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zaščitne maske, posnetek z Brnika, z ene od dobav s Kitajske, so postale prvovrsten material za najnovejše politične afere in spopade.
Robert Balen

Razmere v zavodu za blagovne rezerve so bile sicer v zadnjih tednih nemalokrat na robu vrelišča, pravijo viri. Nekateri zaposleni so dobesedno razmišljali o stavki, domnevno soočeni so bili s številnimi pritiski, nekateri govorijo celo o mobingu. V očeh nekaterih je bila sporna predvsem vloga Mitje Terčeta, ki je bil od 24. marca vodja projektne skupine na ministrstvu za gospodarstvo za koordinacijo in izvedbo nabav zaščitnih sredstev in opreme. "To bo tudi ostal do preklica o imenovanju te skupine," je Večeru 13. aprila pojasnil Zdravko Počivalšek, podpredsednik vlade in predsednik SMC. Zavod za blagovne rezerve je s Terčetom podpisal pogodbo o brezplačnem svetovanju dan kasneje. Še 13. aprila smo pri Počivalšku preverjali informacije, ali drži, da namerava zamenjati Antona Zakrajška, in minister je tedaj še vztrajal, da se to ne bo zgodilo: "Že več kot tri tedne je odsoten in ni razlogov za njegovo menjavo." Dober teden kasneje so se stvari že spremenile in Zakrajšek je padel. Že pred tem je Zakrajškov namestnik na zavodu blagovne rezerve pogodbo s Terčetom prekinil.

Kliknite za povečavo!
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta