Nad Ljubljanico se vrača megatrampolin

STA, A.L.
03.06.2022 14:28

Ljubljana bo znova prizorišče prav posebnega in edinstvenega spektakla.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Nad reko Ljubljanico se v začetku julija obeta postavitev odmevne družabno-rekreativne atrakcije, ki so ji organizatorji nadeli ime megatrampolin. Dogodek, ki so ga poimenovali Odbito na Ljubljanici, bo v soboto, 2. julija, pri Novem trgu.

Kot obljubljajo organizatorji dogodka, bo Ljubljana spet dobila edinstven most, središče dogajanja v stari Ljubljani pa se bo spremenilo v trampolinski park na prostem. Dih jemajoče prizorišče bo postavljeno nad Ljubljanico, na trampolinski konstrukciji pa bodo letos za kljubovanje gravitaciji postavili več atrakcij.

Najbolj impozantna bo vsekakor atrakcija z imenom Supernova. Gre za po mnenju organizatorjev največji trampolin na svetu, s stranicami 13 krat 13 metrov. Na voljo bodo tudi freestyle trampolin 5x5 m, dva olimpijska trampolina 3x5 m ter Woop! trampolinski most, 22 m dolg most čez Ljubljanico s trampolinskim platnom podjetja Akrobat.

Dogodek bo postregel s štirimi tekmovanji na treh različnih vrstah trampolinov v prostem slogu na trampolinu 5x5 m ("freestyle battle"), na olimpijskem trampolinu, po uradnih pravilih Gimnastične zveze Slovenije ter na Supernova trampolinu. Na največjem trampolinu se bosta zvrstili tekmovanji v najboljšem triku in v najvišjem skoku.

Lanski rekord v najvišjem skoku je meril kar 10,5 metra. Program bodo začinili trampolinski šovi ekipe Dunking Devils, akrobatske točke F&B Acrobatics in drugi gimnastični nastopi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta