Nekateri delničarji Petrola izgubljajo potrpljenje

Damijan Toplak Damijan Toplak
27.12.2022 17:03
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Skupščina delničarjev Petrola se je danes seznanila s tem, kolikšna škoda naj bi družbi nastala zavoljo regulacije cen naftnih derivatov v Sloveniji in na Hrvaškem.
Skupščina delničarjev Petrola se je danes seznanila s tem, kolikšna škoda naj bi družbi nastala zavoljo regulacije cen naftnih derivatov v Sloveniji in na Hrvaškem.
Borut Živulović/Bobo
Nenavadno povišani toni nekaterih večjih delničarjev Petrola, a po svoje pričakovani, so zaznamovali današnjo skupščino delničarjev Petrola, največje slovenske energetske družbe. Očitno najbolj popuščajo živci Dariju Južni, ki je s svojimi različnimi družbami skoraj desetodstotni lastnik Petrola in ki je po skupščini med drugim dejal: "Do januarja dajem čas, da uredite s škodo. Pare na sunce!" Uprava Petrola, katero od februarja 2020 vodi Nada Drobne Popović, pa je danes zbrane delničarje seznanila s škodo zaradi regulacije cen energentov, predvsem naftnih derivatov, v Sloveniji in na Hrvaškem. Pri nas naj bi Petrol iz tega naslova utrpel za približno 110 milijonov evrov škode, na Hrvaškem dodatnih 35 milijonov evrov. V upravi Petrola so na gospodarsko ministrstvo poslali kar 19 dopisov, a država ne vrne škode, so včeraj potožili delničarjem vodilni v Petrolu in še dodali, da bodo predlagali mirno rešitev spora, v nasprotnem primeru pa bodo tožili slovensko in hrvaško državo. Obenem so zagrozili, da morda kakšnega energenta ne bodo prodajali več. Zanimivo pa je, da iz drugih dveh večjih naftnih trgovcev pri nas - madžarski Mol in avstrijski OMV -, kakšnih večjih pritiskov na državo po povrnitvi škode ni zaslediti.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta