Nekdanji sodnik Zvjezdan Radonjić bo delal za Furs, toliko naj bi zaslužil na uro ...

Miha Raičevič
15.09.2021 19:37
Za finančno upravo (Furs), ki jo za zdaj začasno vodi Ivan Simič, od ponedeljka dela nekdanji sodnik Zvjezdan Radonjić, o katerem so mediji pisali med procesom proti Milku Noviću.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sodnik Zvjezdan Radonjić in Milko Novič na terenu ob rekonstukciji v času sojenja. 
Bojan Velikonja/dnevnik

O tem poročajo na spletnem portalu Necenzurirano, pri čemer navajajo pojasnilo Fursa. "Gospod Radonjić ima specifična znanja na področju vlaganja kazenskih ovadb, predlogov za uvedbo prekrškovnih postopkov in širšega sklopa vprašanj v povezavi s pomanjkljivostmi poslovanja. Zaradi tega je dodana vrednost k delu Fursa." Kot samostojni podjetnik bo za uro dela prejel 18,75 evra.

Sicer pa naj bi bil po neuradnih informacijah novinarjev omenjenega portala Radnojić na Fursu zadolžen za pregled do zdaj vloženih kazenskih ovadb in davčno-inšpekcijskih postopkov, ki še tečejo. Odločal naj bi, koga od zavezancev bodo inšpektorji kazensko preganjali.

Radonjić pa se bo sicer morda moral celo braniti na sodišču, saj je celjsko tožilstvo proti njemu zahtevalo sodni postopek. Šlo naj bi za primer iz leta 2018, ko je Radonjič navedel sedem domnevno sumljivih primerov podkupovanja na višjem sodišču, eden sodnik pa ga je nato ovadil zaradi krive ovadbe. Januarja letos državni zbor sodniku ni priznal imunitete, saj je proti temu glasovalo 79 poslancev.

Od 15. avgusta ni več sodnik

V suspenzu je bil Radonjić sicer že od avgusta lani. Razlog so bile številne in ponavljajoče kršitve. Suspenz je izpodbijal, senat vrhovnega sodišča pa je, po neuradnih informacijah časnika Dnevnik, njegovo tožbo zavrnil.

Sodniška funkcija pa mu je prenehala pred natanko enim mesecem. V zapisniku seje sodnega sveta je pisalo, da se je sam odpovedal sodniški službi. Konec junija je Dnevnik še poročal, da naj bi se Radonjić skušal zaposliti v državni upravi. "Radonjićeva selitev v državno upravo pod aktualno oblastjo ne bi bila nič nenavadnega, saj Radonjić ne skriva simpatij do SDS in predsednika vlade Janeza Janše," so še zapisali v časniku.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta