Neuradno: Hoška Magna v začetku 2022 ponovno zaganja proizvodnjo v lakirnici, ki že več kot leto dni stoji

04.09.2021 13:09
Dopoldne je vodstvo Magne na zboru delavce seznanilo, da se bodo v prvem četrtletju prihodnjega leta vrnili za tekoče trakove lakirnice v občini Hoče-Slivnica.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Magna bo v prvem četrtletju prihodnjega leta ponovno zagnala tekoče trakove za lakiranje karoserij avtomobilov Jaguar.
Igor Napast

Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah je dopoldne vodstvo Magne na zboru delavcev okoli 150 zaposlenih seznanilo, da bodo v prvem četrtletju prihodnjega leta ponovno zagnali proizvodnjo v lakirnici, ki že več kot leto dni stoji. Uradnih informacij in potrditev do ponedeljka ni mogoče dobiti.

Kot kaže, imajo v Magni dovolj naročil, zadovoljivo pa naj bi reševali tudi pomanjkanje polprevodnikov, zaradi katerih je začasno motena proizvodnja pri avtomobilskih proizvajalcih. Ta naj bi se z gradnjo evropskih proizvodnih zmogljivosti prihodnje leto stabilizirala. Neuradno naj bi Magna v Slovenji nadaljevala z lakiranjem karoserij za Jaguar, in sicer osvežene različice. Po informacijah našega vira naj bi se delavcem zahvalili, da so se vozili na delo v graško tovarno, vsi pa naj bi prejeli tudi 250 evrov dodatnega bonusa. 

Izvedeli smo še, da naj bi se na delo v hoško lakirnico vračali postopoma, saj bo za vnovični zagon proizvodnje potrebnih več mesecev priprav, testiranj in ponovna vzpostavitev dobaviteljske verige. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta