Nezadovoljni Marko Bandelli zapustil Roberta Goloba in Gibanje Svoboda

L. M.
20.01.2023 14:30

Nekdanji kohezijski minister v vladi Marjana Šarca in bivši poslanec SAB Marko Bandelli je izstopil iz največje vladne stranke Gibanje Svoboda pod vodstvom premierja Roberta Goloba.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Bandelli je z današnjim dnem izstopil iz Gibanja Svoboda.
Andrej Petelinšek

V izstopni izjavi, ki jo je objavil na Twitterju, je nekdanji poslanec SAB in nekdanji kohezijski minister Marko Bandelli zapisal, da imajo člani Gibanja Svoboda glede na statut stranke pravico, da oblikujejo politike stranke in sodelujejo pri njihovem izvajanju ter da kandidirajo za voljene in imenovane funkcije. Hkrati imajo po statutu tudi dolžnost, da aktivno sodelujejo in si prizadevajo za krepitev temeljnih vrednot in ciljev stranke, zaradi katerih je bila slednja ustanovljena. 

Bandelli se seli v stranko upokojencev

Kot je poudaril Bandelli, mu vse od pripojitve SAB pod okrilje Gibanja Svoboda ni bilo omogočeno uveljavljati omenjenih pravic in dolžnosti. "Kot podjetnik in desetletni politično aktivni državljan, bivši župan, minister in poslanec imam željo ustvarjati boljše pogoje za državljane, trajnostni razvoj in rast našega gospodarstva, predvsem pa delovati za šibkejšo kategorijo, kot so upokojenci in njihove pravice," je poudaril Bandelli, ki je Golobovi stranki ob tem zaželel veliko uspeha.

Nekdanji poslanec SAB je že večkrat javno poudaril, da ni zadovoljen z delovanjem Gibanja Svoboda na lokalni ravni, prav tako ni zasedel položaja državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade, za katerega naj bi se dogovarjal z Golobom. Kot je prvo poročalo Delo, bo Bandelli po izstopu iz Golobove stranke zatočišče našel pri izvenparlamentarni stranki DeSUS, ki bo očitno že kmalu dobila novo vodstvo. Bandelli je sicer zanikal, da bi ga zanimala funkcija predsednika DeSUS.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta