Ni videti, da bi se epidemiološka situacija umirjala: Trenutno več prenosov koronavirusa znotraj države

STA, Gr.G.
28.08.2020 14:10

Pred tedni je bilo največ okužb na račun vnosov iz tujine, zlasti Hrvaške, zdaj pa je obrnjena situacija in je štirikrat več lokalnih prenosov od vnesenih. Največ okuženih je starih med 25 in 34 let.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tadej Regent

Med 42 primeri okužb z novim koronavirusom, ki so jih v četrtek potrdili v Sloveniji, je po besedah epidemiologinje Marte Grgič Vitek z NIJZ šest vnesenih iz tujine, 22 pa je bilo prenesenih v državi. Med okuženimi jih je še vedno največ v starostni skupini od 25 do 34 let. Dejala je, da zdaj ni videti, da bi se epidemiološka situacija umirjala.
Pred tedni je bilo največ okužb na račun vnosov iz tujine, zlasti Hrvaške, zdaj pa je obrnjena situacija in je štirikrat več lokalnih prenosov od vnesenih, je v izjavi za medije povedala Grgič Vitkova. Med 22 primeri okužbe, ki so bili v zadnjem tednu v državo vneseni iz tujine, pa so prevladovali vnosi iz Hrvaške. Teh je bilo 14.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta