Nova avtocisterna za mariborske gasilce

Sanja Verovnik
08.05.2021 15:00
Nova pridobitev v voznem parku Prostovoljnega gasilskega društva Maribor - mesto, ki letos praznuje 150-letnico delovanja
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
MOM

Prostovoljno gasilsko društvo Maribor - mesto se je včeraj dokončno poslovilo od gasilske avtocisterne z letnico izdelave 1977, ki jo je nadomestila nova, zmogljivejša: s kapaciteto vode 6000 litrov ter vgradno črpalko, ki uspe prečrpati 3000 litrov vode na minuto. Opremljena s sodobno opremo in z napravo za pranje cestišč bo gasilcem v veliko pomoč pri opravljanju dela. Ključe avtocisterne je gasilcem predal mariborski župan Saša Arsenovič, blagoslovil pa jo je mariborski nadškof metropolit Alojzij Cvikl. Namestnik predsednika PGD Maribor - mesto Mitja Lešnik je opozoril, da je nenehno posodabljanje voznega parka in tehnike ključno predvsem za varno in uspešno opravljanje gasilskega dela. "Smo enota, ki zraven Gasilske brigade Maribor opravi največje število posredovanj v Mariboru, da pa so intervencije uspešno zaključene pa so zaslužni dobro izurjeni gasilci, ki morajo s sodobno opremo znati tudi ustrezno rokovati," je še dejal Lešnik. Letošnje leto je tako za gasilce PGD Maribor-mesto, kot tudi za mesto, prav posebno leto, saj gasilci iz omenjenega društva praznujejo 150-letnico delovanja. Z ustanovitvijo leta 1871 se je pričela prva organizirana obramba pred požari in drugimi nesrečami v Mariboru in širši okolici. Da je PGD Maribor -mesto, danes eden od ključnih stebrov ne le javne gasilske službe, ampak celotnega sistema zaščite in reševanja v mariborski občini, se dobro zaveda tudi župan Arsenovič, ki je obljubil, da bo Mestna občina Maribor še naprej prepričljivo podpirala delovanje gasilskih organizacij.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta