Novi šef Fursa Ivan Simič ustanovil posvetovalno skupino za zmanjšanje tveganj. Kdo so člani?

23.06.2021 10:46
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ivan Simič
Nebojša Tejić/sta

Novi v. d. generalnega direktorja Finančne uprave RS (Furs) Ivan Simič je ustanovil strokovno posvetovalno skupino, ki bo Fursu v pomoč pri zmanjšanju tveganj napačnih ravnanj ali odločitev, je objavljeno na spletni strani Fursa. 

Kdo bo sedel v tej Simičevi vladi? Imen je pet: dva nekdanja ustavna sodnika, dr. Tone Jerovšek in dr. Janez Čebulj, oba sta v svojem času ustavno sodišče tudi vodila (Jerovšek od 1994 do 1997, Čebulj od 2004 do 2007) in oba sta upravna pravnika, direktor Slovenskega inštituta za revizijo, strokovnjak za revizijo in računovodstvo dr. Marjan Odar, davčna svetovalka Tamara Prezelj, nekdanja direktorica direktorata za sistem davčnih, carinskih in drugih javnih prihodkov in strokovnjakinja na področju davka na dodano vrednost, in Barbara Guzina, davčna svetovalka, sodna izvedenka za področje davkov, strokovnjakinja za transferne cene ter mednarodno obdavčitev fizičnih in pravnih oseb.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta