Obroč okoli Erjavca začela stiskati še SDS

Aleš Kocjan
07.05.2019 18:01

Na vidiku prva interpelacija zoper člane Šarčeve vlade. Prvi bo na vroči stol predvidoma sedel minister za obrambo Karl Erjavec.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Poslanci SDS so napovedali, da bodo do konca tedna vložili interpelacijo zoper obrambnega ministra Karla Erjavca. Podrobna vsebina bo znana ta teden, gotovo pa bo eden od očitkov domnevna zloraba Obveščevalne varnostne službe (OVS) obrambnega ministrstva v primeru poizvedovanj o ravnanju razrešenega poveljnika sil Slovenske vojske Mihe Škerbinca, na kar je opozorila komisija za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb.
Erjavec se je na njihovo napoved že odzval in dejal, da je napovedana interpelacija neutemeljena, prazna in brez pravne podlage. Prepričan je, da gre za politično dejanje, usmerjeno v poslabšanje položaja v Slovenski vojski in v poskus oslabitve vlade. Prepričan je tudi, da interpelacija ne bo uspešna, saj da ni ravnal nezakonito. Erjavec se je glede očitkov, da je zlorabil OVS, skliceval na mnenja strokovnjakov, da je tudi OVS v tem primeru ravnala v skladu z zakonom in predpisi. Zbirala je informacije o dogodku, ko naj bi bil Škerbinc pred postrojem in na svojem kolegiju razpravljal o zdravstvenem stanju načelnice generalštaba. Poročilo o tem, ali so informacije držale, je sicer tajno in ga Erjavec ne razkriva.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta