(ODMEVNI INTERVJU) Damir Črnčec se odziva na Jelka Kacina: "Diskvalifikacijski napad name je tudi odraz osebne užaljenosti"

DR
15.04.2020 08:55

Nekdanji Šarčev državni sekretar odgovarja na navedbe uradnega govorca Janševe vlade za covid-19, da je (so)odgovoren za prepozni sklic sveta za nacionalno varnost in s tem več pozitivnih in mrtvih zaradi epidemije novega koronavirusa

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jelko Kacin (levo) na posnetku z Damirjem Črnčecom (desno). Med njima je nekdanji veleposlanik in državni sekretar Roman Kirn. 
Robert Balen

Jelko Kacin, uradni govorec Janševe vlade za soočanje z epidemijo covida-19, je bil v sobotnem intervjuju za Večer oster do nekdanjega premiera Marjana Šarca in njegovega državnega sekretarja za nacionalno varnost Damirja Črnčeca, čeprav tega ne imenuje z imenom in priimkom. Kacin je našemu novinarju Urošu Esihu med drugim dejal: "Bil sem v ožji ekipi prejšnjega zunanjega ministra Mira Cerarja, ki se je tudi na moje prigovarjanje večkrat trudil, da bi predsednika vlade Šarca prepričal, da je nujen sklic Sveta za nacionalno varnost (SNAV), pa to žal ni bilo mogoče. O tem pa tako ali tako ni odločal predsednik vlade Šarec sam, ampak oseba, ki je sedaj v poslanski skupini LMŠ."

Govorec vlade Jelko Kacin
Robert Balen

"Delovali smo uspešno in učinkovito"

Damir Črnčec, sedaj zaposlen pri stranki LMŠ, se je za Večer odzval takole: "Gospod Kacin je v zvezi z menoj v vašem intervjuju navedel neverjetne laži in zlonamerna namigovanja, ki jih moram odločno zavrniti. Gospod Kacin v prejšnjem mandatu ni bil del ožje ekipe s področja nacionalne varnosti, zato ni bil seznanjen o ničemer zares pomembnem. Vlada Marjana Šarca, v kateri sem bil državni sekretar pristojen za nacionalno varnost, je proaktivno spremljala in upravljala razmere povezane z virusom Covid19. Pristojno medresorsko telo je delovalo od 27. januarja, delovanje in ukrepe pa smo prilagajali situaciji in ob usklajevanju s kolegi iz tujine. O tem je razpravljal sekretariat Sveta za nacionalno varnost v razširjeni sestavi, kjer je predsednik vlade Marjan Šarec dal jasne usmeritve vsem ključnim državnih organom 24. februarja ter vlada 27. februarja."

Državni sekretar Damir Črncec.
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta