Planteu ni več v upravi Mercatorja

Srečko Klapš
06.05.2021 11:32
Vlada je ugodila prošnji uprave Mercatorja in razrešila izrednega člana uprave Gregorja Planteua
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gregor Planteu ne bo več sedel v upravi Mercatorja, potem, ko je bila nedavno največja slovenska trgovska družba prenesena na hrvaško Fortenovo.
Robert Balen

Vlada je na včerajšnji seji sprejela sklep o izpolnitvi pogojev za razrešitev izrednega člana uprave Mercatorja v družbi, ki so jo opredelili kot sistemskega pomena za državo. S tem je vlada ugodila prošnji uprave Mercatorja in Okrožnemu sodišču v Ljubljani predlagala, da Gregorja Planteua razreši kot izrednega člana uprave ter ga izbriše iz sodnega registra oziroma vanj vpiše spremembe načina zastopanja članov uprave družbe Mercator.

Kot je znano, je vlada v času premiera Mira Cerarja in na predlog gospodarskega ministra Zdravka Počivalška s posebnim zakonom, ki se ga je oprijel vzdevek lex Mercator, v upravo največje slovenske trgovske družbe imenovala izrednega člana uprave, ki je moral bdeti nad vsemi posli, povezanimi s takratnim večinskim lastnikom Agrokorjem oziroma z njim povezanimi družbami. Glede na to, da je bil Mercator nedavno iz stečajne lupine Agrokorja prenesen na Fortenovo, ki je plačilno in kapitalsko sposobna družba, pogoja za Planteujevo delovanje v upravi Mercatorja ni bilo več.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta