Po rekordnem času neprekinjenega delovanja Teš 6 zaradi rednih vzdrževalnih del ustavili do 6. maja

STA, Gr.G.
27.04.2024 06:58

Kako bodo v času zaustavitve bloka 6 zagotavljali proizvodnjo električne energije za potrebe elektroenergetskega omrežja Slovenije in toplote za Šaleško dolino?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Teš 6 so nazadnje ustavili novembra.
Andrej Petelinšek

Termoelektrarna Šoštanj bo danes po rekordnih 116 dneh neprekinjenega delovanja zaustavila šesti blok (Teš 6). V času zaustavitve, ki bo predvidoma trajala do 6. maja, bodo izvedli redna vzdrževalna dela oz. t. i. nego bloka.

Teš je v tem letu proizvedel 1051 gigavatnih ur (GWh) električne energije, od tega jih je šesti blok proizvedel 1039. V tem obdobju so proizvedli še 123 GWh toplotne energije za Šaleško dolino, od tega šesti blok 119 GWh, so v petek sporočili iz termoelektrarne. "V času zaustavitve bloka 6 bo proizvodnja električne energije za potrebe elektroenergetskega omrežja Slovenije in toplote za Šaleško dolino zagotovljena z obratovanjem bloka 5 in plinskih enot," so napovedali.

Do tokratne zaustavitve so zabeležili 116 dni neprekinjenega delovanja šestega bloka. "To je rekord, saj do danes v zgodovini Teša še nobeden od blokov ni deloval tako dolgo neprekinjeno," so še poudarili. Teš 6 so nazadnje ustavili novembra, in sicer zaradi okvare na transportu žlindre kotla bloka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta