Počivalšek: Janša mi je zagotovil polno podporo. Generalni sekretar SMC v pismu: Pri preiskavi je šlo za skrbno načrtovan scenarij

M.R.
01.07.2020 15:15

Na včerajšnjo preiskavo domnevnih nepravilnosti pri nabavi zaščitne opreme v času epidemije se je odzval minister Zdravko Počivalšek, ki je bil eden od dveh glavnih preiskovancev. Poleg tega objavljamo tudi vsebino pisma, ki ga je članom stranke SMC včeraj poslal generalni sekretar SMC Miha Rebolj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zdravko Počivalšek
Robert Balen

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je povedal, da ga včerajšnja preiskava ni presenetila. "Bila je logična posledica vseh dosedanjih pritiskov, političnih manevrov in insinuacij, ki so se pojavljali v javnosti," je na začetku izjave za javnost včerajšnjo preiskavo zoper njega in še članico stranke Andrejo Potočnik komentiral prvak SMC. 
{twitter}https://twitter.com/ZanaVertacnik/status/1278320973821902849{/twitter}
Cilj vlade je bil zagotoviti dovolj zaščitne opreme v "epidemičnih razmerah, ki so jo v Sloveniji nujno potrebovali". Verjame, da bodo preiskovalni organi potrdili, da so v tem času delovali zakonito in transparentno. 
Sicer pa je tudi zatrdil, da preiskavo jemlje "z vso resnostjo in odgovornostjo", še bolj pa z zavedanjem, da "morajo pristojne institucije opraviti svoje delo". S preiskovalci je sodeloval od jutra do večera in jim predložil vse dokaze. Sprva so preiskave potekale na njegovem domačem naslovu, nato še na ministrstvu za gospodarstvo in na koncu še na nacionalnem preiskovalnem uradu. 
{twitter}https://twitter.com/ZanaVertacnik/status/1278321344678178817{/twitter}
V prihodnje lahko preiskovalni organi pričakujejo, da bo v postopkih sodeloval, tako kot je sodeloval tudi že včeraj, je povedal. Poudaril je, da je bil za čas hišne preiskave pridržan in ne priprt, kot so poročali nekateri mediji. 
"Svojih odločitev ne bom opravičeval, jih bom pa zagovarjal kjerkoli in kadarkoli. Odstopiti ne nameravam. Premier Janez Janša mi je zagotovil polno podporo pri mojem nadaljnjem delu. Smo še bolj odločeni, da gremo skupaj naprej," je še zatrdil Počivalšek.
{twitter}https://twitter.com/ZanaVertacnik/status/1278322209447120899{/twitter}
Počivalšku je žal, da je minister za notranje zadeve Aleš Hojs včeraj podal svoj odstop. "Zato, ker sem z njim dobro in tvorno sodeloval kot sodelavec v vladi Republike Slovenije," je na kratko komentiral Hojsov odstop. Več ni želel povedati, ker da včeraj in danes ni imel časa, da bi se s tem bolj podrobno seznanil.

Robert Balen

Generalni sekretar SMC: Pri preiskavi je šlo za skrbno načrtovan scenarij

Že včeraj je generalni sekretar stranke SMC Miha Rebolj članom stranke poslal pismo, v katerem je izrazil podporo predsedniku stranke, poroča spletni portal Necenzurirano.si
Rebolj je pojasnjeval, da je Počivalšek tarča politično motiviranih preiskav in medijskega linča. V njem piše, da so bile preiskave izpeljane v očitni in harmonični uglašenosti dela medijev in preiskovalnih organov. "Indici, ki smo jih v zvezi s preiskavami v nekaterih medijih brali včeraj, so se nam zdeli pomenljivi, nismo pa ob jih pomislili na to, da je lahko sosledje dogodkov tako enostavno predvidljivo tudi v resničnem (političnem) življenju, ne le v poceni krimi filmih," je nadaljeval. 

Policisti in kriminalisti med preiskavo na domačiji Zdravka Počivalška v Podčetrtku.
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta