Počivalšek vzel v bran Pivčevo

Predsednik vlade Marjan Šarec in kmetijska ministrica Aleksandra Pivec bosta težo očitkov iz afere SRIPT najverjetneje razčiščevala naslednji teden.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V znotrajstrankarski vojni med Pivčevo in Erjavcem, ki se je prenesla tudi na afero SRIPT, bo moral odločiti predsednik vlade Šarec.

Sestanka med predsednikom vlade Marjanom Šarcem in kmetijsko ministrico Aleksandro Pivec, na katerem bo slednja pojasnjevala očitke, povezane z njenim delom pri projektu Strateško razvojnega inovacijskega partnerstva Turizem (SRIPT), ta teden po naših informacijah še ne bo. Kot možen termin se zaradi mednarodnih obveznosti predsednika vlade in bolniškega staleža ministrice kaže sredina naslednjega tedna.

Politika nima občutka za ljudi

Ministrica je namreč odpovedala vse obveznosti v tem tednu, danes pa v osebnem zapisu še na družbenem omrežju Facebook naznanila bolniško odsotnost. Ob kritiki političnemu prostoru, kjer se prepogosto pozablja na osebni odnos, občutek za okolje in ljudi v njem, kot je zapisala Pivčeva, je opomnila, da "pri vsem skupaj ne gre pozabiti nase in ohranitev svojega lastnega zdravja in miru". So se pa med drugim tudi na bolniško odsotnost ministrice včeraj sklicevali v kabinetu predsednika vlade Šarca, kjer situacije v navezavi s projektom SRIPT (še) ne želijo komentirati.

Počivalšek proti Erjavcu

Močan izraz podpore Pivčevi je danes po seji vlade prišel tudi od gospodarskega ministra Zdravka Počivalška. "Naše revizijsko poročilo ne bremeni ministrice Aleksandre Pivec, ampak Turistično-gostinsko zbornico Slovenije (TGZS)," je bil jasen Počivalšek. Spomnil je, da je TGZS tista, "ki je pač obremenjena z veliko zadevami v tem poročilu". Sumi iz poročila ministrstva se nanašajo predvsem na razloge, zaradi katerih je upravni odbor TGZS razrešil direktorico Klavdijo Perger. Ministrstvo je zaradi nepravilnosti ovadilo tri ljudi, med njimi tudi Pergerjevo, Pivčeve pa ni med imeni ovadenih.
Premier ne bi smel imeti pretežke odločitve, če bo upošteval standarde, ki jih je uveljavil, je včeraj spet ponovil predsednik Desusa in obrambni minister Karl Erjavec. Ta je podporo Pivčevi odtegnil že pred časom, ko se je razvedelo, da bo proti njemu kandidirala na januarskem kongresu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta