Počivalšek z "dobro novico drugega vala epidemije": Od sobote odprte še trgovine s tehničnim blagom, drevesnice ... Minister povedal tudi, ali SMC ostaja v Janševi vladi

17.12.2020 17:54
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zdravko Počivalsek
STA

Od sobote obstoječim izjemam vlada dodaja še nekatere storitvene dejavnosti. V vseh statističnih regijah, torej povsod po Sloveniji, se bodo do vključno 23. decembra odprle prodajalne s tehničnim blagom, drevesnice in vrtnarije, storitve izdelave, montaže, popravil in vzdrževanja, nega hišnih ljubljenčkov in individualne svetovalne storitve, je še sredi dopisne seje vlade na popoldanski tiskovni konferenci povedal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. 

V štirih že sproščenih regijah, Osrednjeslovenski, Goriški, Obalno-kraški in Gorenjski, pa se dodatno sprošča prodajalne oblačil in obutve, knjigarne, papirnice, fotokopirnice, prodajalne z galanterijo in darilnim programom, specializirane prodajalne z otroškim programom, je naštel. V teh regijah bo od sobote dovoljeno tudi opravljanje storitev nepremičninskega posredovanja.

To je dobra novica drugega vala epidemije, je povedal minister. Relativno hitro, je rekel, se bo vlada odločila tudi, kako bomo živeli med božično-novoletnimi prazniki. 

Nove odločitve vlade temeljijo na izboljšanem trendu epidemiološke situacije v določenih statističnih regijah v zadnjih sedmih dnevih, je povedal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin. Po teh podatkih Pomurje ni več na prvem mestu po številu okužb na 100 tisoč prebivalcev. Zdaj to nedobro štafetno palico nosita Posavje in regija Jugovzhodna Slovenija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta