Poslovila se je Manja Toplak, vodja pisarne evropskega parlamenta v Sloveniji

M. St.
19.04.2023 11:07

"Manja je bila stalno v pogonu in s svojim znanjem, izkušnjami, optimizmom nas je spodbujala, da smo skupaj postavili na noge številne projekte. Neskončno jo bomo pogrešali," so zapisali njeni sodelavci. Lahko le pritrdimo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Manja Toplak
Robert Balen

Po dolgi bolezni se je veliko prezgodaj poslovila Manja Toplak, vodja pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji. Pretreseni in v globoki žalosti so bridko vest sporočili iz evropskega parlamenta. V ljubljanski pisarni so zapisali še: "Manja Toplak je bila za vodjo Pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji imenovana 1. septembra 2019. Pred tem je bila od marca 2018 vršilka dolžnosti vodje Pisarne. V Evropskem parlamentu je bila zaposlena od leta 2007, najprej kot spletna urednica in nato kot tiskovna predstavnica pisarne v Sloveniji. Diplomirala je na področju jezikovnih študij na Univerzi Karla in Franca v Gradcu, na Univerzi uporabnih znanosti v Berlinu pa je zaključila magistrski študij evropskih ved."

Nekdanji sodelavci so nadaljevali še: "V ekipi naše pisarne smo pretreseni in zlomljeni, saj smo izgubili izjemno nadarjeno, učinkovito in prijetno sodelavko, ki je bila tudi naša prijateljica izven delovnega časa. Vedno se je bomo spominjali po njenem entuziazmu, veseli naravi, igrivosti in humorju. Manja je bila stalno v pogonu in s svojim znanjem, izkušnjami, optimizmom nas je spodbujala, da smo skupaj postavili na noge številne projekte. Neskončno jo bomo pogrešali."

Tem besedam lahko v Večeru le pritrdimo. Z Manjo smo namreč novinarji odlično in tvorno sodelovali, kot zaprisežena Evropejka, zavezana svobodi govora in medijev, je bila naša odlična, relevantna in verodostojna sogovornica, tudi podpornica medijskih projektov, ki so prispevali k poznavanju in utrjevanju evropske ideje, temeljnih vrednot EU. Podoba in ugled EU v Sloveniji sta bila zaradi nje veliko boljša.  

Žalna knjiga bo na voljo v Hiši Evropske unije na Dunajski 20 v Ljubljani od četrtka, 20. aprila, vsak delovni dan od 9. do 18. ure do pogreba, ki bo potekal v ožjem družinskem krogu. Tudi uredništvo Večera ob tem svojcem, prijateljem in sodelavcem izreka iskreno sožalje. Naj počiva v miru, ohranili jo bomo v lepem spominu. 

Manja Toplak je tedaj novinarju Večera Urošu Esihu leta 2020 dala intervju, v katerem je govorila o odnosih EU-ZDA, položaju Slovenije v EU, višegrajski skupini, pogojevanju evropskega denarja z vladavino prava, slovenskem predsedovanju Svetu EU in odnosu EU do velesil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta