Poštni sindikati: Po rožljanju s stavko bliže dogovoru

Srečko Klapš Srečko Klapš
07.03.2023 05:15
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zaposleni v Pošti Slovenije so nazadnje stavkali novembra 2019, ob kateri so razvrščali in dostavljali pošto, za katero jim to narekuje zakonodaja.
Zaposleni v Pošti Slovenije so nazadnje stavkali novembra 2019, ob kateri so razvrščali in dostavljali pošto, za katero jim to narekuje zakonodaja.
Andrej Petelinšek
Še sredi prejšnega tedna so pogajanja zašla v slepo ulico, saj poslovodstvo Pošte Slovenije, do takrat še ni prisluhnilo minimalnim zahtevam sindikatov. Iz elektronskega sporočila, ki ga sindikati poslali svojim članom, je razbrati, da je vodstvo Pošte ponujalo le dvo-odstotni dvig osnovnih plač. Zato naj bi ta predlog zavrnili in pričeli zbirati pisno podporo članov nadaljnjim aktivnostim in morebitni stavki. Če do 15. marca ne bi dobili izboljšane ponudbe delodajalca, naj bi stavko napovedali za začetek aprila. Neuradno pa naj bi te dni med nadlajevanjem pogajanj zbližali stališča z delodajalcem.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta