Preiskovalna komisija o financiranju strank za prisilno privedbo Uroša Urbanije

STA, M.R.
04.10.2023 12:49

Nekdanjega direktorja vladnega urada za komuniciranje Uroša Urbanije tudi danes ni bilo na preiskovalno komisijo DZ, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Uroš Urbanija je nekdanji direktor TV Slovenija in urada vlade za komuniciranje
Tamino Petelinšek/STA

Komisija je zato sklenila, da priče, ki se izogibajo zaslišanju, vabi z vsemi zakonskimi prisilnimi sredstvi, je povedala predsednica komisije Mojca Šetinc Pašek.

Uroš Urbanija je bil na sejo preiskovalne komisije DZ, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank, doslej vabljen štirikrat. Sredi septembra se je opravičil, da se seje ne bo udeležil zaradi drugih obveznosti, vabila za današnjo sejo pa ni prevzel, zato na komisiji ocenjujejo, da se zaslišanju evidentno izogiba, je povedala Šetinc Pašek.

Za četrtek je sicer sklicana izjava za javnost, ki jo bodo podali predsednica preiskovalne komisije Mojca Šetinc Pašek (Svoboda), podpredsednik komisije Soniboj Knežak (SD) in članica Nataša Sukič (Levica). Kot je predsednica komisije napovedala, bodo predstavili "načrt dela in nove prijave drugim organom".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta