Pri vseh trgovcih cene naftnih derivatov navzgor: Po dizlu tudi rezervoar bencina čez 60 evrov

Gregor Grosman
12.05.2021 08:49
Izračunali smo, pri katerem izmed šestih trgovcev, ki jih spremljamo, je danes mogoče natočiti najcenejše gorivo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Med 1 in 1,55 evra za 50-litrski rezervoar je v zadnjem tednu šest trgovcev, ki jih spremljamo (Petrol, MOL, OMV, Avanti, Agas Maribor, Discont Oil), povišalo maloprodajne cene 95-oktanskega bencina in dizla. Liter bencina se je podražil med 2 in 3,1 centa, liter dizla pa med 2,5 in 2,9 centa.

Trenutno najceneje boste bencin natočili pri Discont Oilu, kjer boste za 50-litrski rezervoar odšteli 57,95 evra. OMV, MOL in Petrol zahtevajo za enako količino bencina preko 60 evrov po rezervoarju. Tako je tudi 95-oktanski bencin prebil mejo 60 evrov. Pred tednom dni smo to izračunali za dizel. 50 litrov dizla je za manj kot 60 evrov mogoče dobiti le še pri enem izmed šestih ponudnikov, to je Discont Oilu (59,65 EUR). Pri vseh ostalih boste plačali več. Najdražja sta tačas OMV in MOL, pri njih vas bo rezervoar stal 61,7 evra, pri Petrolu in družbi Agas pa le 5 centov manj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta