Prijava za sodelovanje na Evroviziji je oddana. Kdo bo zastopal Slovenijo?

N.S., STA
16.09.2024 15:37

RTV Slovenija je oddala prijavo za sodelovanje na Evroviziji 2025, ki bo maja prihodnje leto v Baslu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slovenijo je na letošnji Evrovizijo zastopala Raiven.
Corinne Cumming

Podrobnosti o načinu izbora bo objavila prihodnji mesec, so sporočajo iz RTV Slovenija. Rok za prijavo za sodelovanje na 69. tekmovanju za pesem Evrovizije se je sicer iztekel v nedeljo. Kot so zapisali, bodo v oktobru objavili način izbora slovenske predstavnice za 69. tekmovanje, vključno s pravili za sodelovanje in načinom izbora zmagovalne skladbe. Podrobnosti bodo objavili na svoji spletni strani, na kateri bodo zainteresirani avtorji oziroma izvajalci našli tudi navodila, kako se prijaviti na nacionalni izbor.

V začetku leta 2025 pa načrtujejo izvedbo izbora skladbe, ki bo Slovenijo zastopala na prihodnji Evroviziji. Kot so še zapisali na RTV Slovenija, je sodelovanje na Evroviziji 2025 zaenkrat potrdilo 29 nacionalnih radiotelevizij, vključno z gostiteljico, švicarsko radiotelevizijo. Že zdaj pa je jasno, da na njej ne bo predstavnikov Rusije, Belorusije, Bosne in Hercegovine ter Slovaške.

Švicarski Basel bo tekmovanje gostil po tem, ko je letos v Malmöju na Švedskem zmagal Nemo s pesmijo The Code.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta