Protestniki pred parlamentom poslancem SMC in Desusa: Gledamo vas! Policisti eno protestnico odvedli ...

STA, VČ
15.02.2021 19:14
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Crnkovič

Med razpravo o konstruktivni nezaupnici vladi Janeza Janše, ki jo je vložila koalicija KUL z mandatarskim kandidatom Karlom Erjavcem, je podporo zamenjavi vlade na Trgu republike pred poslopjem parlamenta izrazilo okoli 200 protestnikov, znanih tudi kot petkovi kolesarji, a jih je bilo na kolesih danes manjši del. S skandiranjem in transparenti so pozivali k padcu vlade, poslance pa opominjali, da imajo "zadnjo priložnost".

Protestniki so na Trgu republike razprostrli tudi pano, na katerega so zapisali imena poslancev SMC in Desusa, pod njih pa pripisali "Gledamo vas".  S skandiranjem in pisanjem s kredo po tleh so pozivali k padcu vlade, na transparentih so bili zapisi "Dol z vlado", "Vlada pada", "Sramota", "Dovolj JJ" in podobno. Transparente so protestniki nameščali celo na policijska vozila.

Prišlo je tudi do manjšega incidenta, ko so policisti eni od protestnic vzeli megafon. To je nekatere protestnike dodatno razburilo in so policistom sledili do njihovih vozil. Policisti so sicer udeležence opozarjali, da gre za neprijavljen shod in naj upoštevajo njihova navodila. Popisovanja udeležencev zaradi kršenja protikoronskih ukrepov oziroma prepovedi zbiranja nad 10 oseb pa ni bilo opaziti. So pa policisti protestnike popisali ob koncu protesta. Ena izmed protestnic dokumentov ni želela pokazati, zato so jo policisti odvedli.
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta