Protimigrantski shod: Župan Emil Rojc (SD) s tožbo zahteva odškodnino zaradi zapisov na družbenih omrežjih

Kristina Božič
08.07.2019 11:08

Zapisi so nastali kot izraz protesta ob protimigrantskem shodu na Jelšanah, ki se je odvil na dan boja proti okupatorju aprila letos in mu je prisostvoval tudi ilirskobistriški župan.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Emil Rojc, župan Ilirske Bistrice
Mateja Grošelj

Član lokalnega ilirskobistriškega orkestra Jaša Montani je bil aprila zgrožen, ko je izvedel, da se pričakuje, da bodo z drugimi člani orkestra igrali na protimigrantskemu shodu na Jelšanah. Tega je uradno organizirala lokalna civilna iniciativa pod sloganom proti sprejemno-registracijskemu centru za migrante in za varovano mejo. Protest je uradno podprl tudi župan občine Emil Rojc in izrazil pričakovanje, da bo tam nastopil tudi pihalni orkester. Ta na shodu na koncu ni nastopil, saj so se člani soglasno odločili, da pri takem dogodku ne bodo sodelovali.
Ilirskobistričan, ki se je prvi javno izpostavil in jasno izrazil svoje nasprotovanje razpihovanju strahu in sovraštva proti beguncem in migrantkam, nam je potrdil, da je pretekli teden prejel tožbo župana. “Upam, da bo tekom postopkov pravici zadoščeni,” je na naša vprašanja odgovoril Jaša Montani. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta