S Slovenskimi železnicami na avtobus - bomo zaradi številnih del vendarle dobili hitrejše vlake?

Asja Lednik
10.04.2019 11:24

Leta 2018 so Slovenske železnice prepeljale 13,4 milijona potnikov oziroma 36.700 na dan.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

"Z nadomestnim avtobusom sem na cilju občutno hitreje kot z vlakom", "Avtobus je udobnejši, zato se nad nadomestnimi prevozi ne morem pritoževati" in "Moja osebna izkušnja občasne vožnje z vlakom na relacijah Celje - Litija - Ljubljana je super. Je ceneje in bolj varno kot z avtom (včasih celo hitreje). Čas koristno porabim, poslušam Ted Talk-e, izbrane podcaste ali berem. Prevoze z avtobusom zaradi vzdrževalnih del tudi preživim. So precej točni. Osebje je prijazno in samo enkrat se mi je zgodilo, da je imel vlak približno 20 minut zamude. Ker potujem takrat, ko mi ni potrebno paziti na čas in loviti ur, me to ne moti. Če me danes pot iz Celja do trenutne lokacije v Ljubljani ne bi 'stala' dobrih treh ur vsakodnevno, bi se na delo vozila z vlakom sigurno vsak dan. Ampak to je že druga zgodba". Tako o nadomestnih prevozih avtobusov, ki jih organizirajo Slovenske železnice, pripovedujejo tisti, ki prevoze redno koristijo. 

Pot do Maribora s prestopanji predolga

Od leta 2016, ko se je začela nadgradnja železniške proge Zidani Most-Celje v dolžini 26,2 kilometra, zraven pa so nadgradili tudi železniške postaje Celje, Laško in Rimske Toplice, se dela nadaljujejo vse do danes in s tem neposredno vplivajo tudi na vse, ki se prevažajo z vlakom. Na več relacijah vas namreč večkrat dnevno namesto vlaka pričaka avtobus, zgodi pa se lahko tudi, da morate v tem času ponovno prestopati na vlak, zaradi česar se lahko vožnja, po izkušnjah sogovornikov, tudi podaljša.

Andrej Petelinšek
Igor Napast

Bomo dobili hitrejše vlake?

Pa bo zaradi del, ki trenutno potekajo, Slovenija vendarle dobila hitrejše vlake? Kot pravi Šavorjeva, dela prinašajo pozitivne učinke. "Obnova železniške proge Zidani Most–Celje in Maribor–Šentilj bo omogočala večje frekvence vlakov. Hkrati prinaša obnova tudi logistično rešitev, da na meji med Slovenijo in Avstrijo v Šentilju ne bo več treba zamenjevati lokomotiv. To bo omogočila interoperabilna uporaba lokomotiv med SŽ in ÖBB ter seveda nabava novih potniških garnitur Slovenskih železnic, ki bodo med drugim imele tudi večsistemsko napajanje z električno energijo."

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta