Šarčev odstop že pri Židanu: Pahor se bo v torek z redno linijo vrnil v Slovenijo

STA, M.R.
27.01.2020 15:45

Predsednik DZ Dejan Židan je že prejel obvestilo Marjana Šarca o odstopu s funkcije predsednika vlade. Šarec naproša, da se DZ z njegovim odstopom seznani čim prej. Medtem pa je pričakovati, da bo predsednik republike Borut Pahor v sredo dopoldne opravil prve neformalne pogovore v zvezi z njegovimi ravnanji po odstopu predsednika vlade.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Predsednik republike Borut Pahor, ki se danes udeležuje komemorativne slovesnosti ob 75. obletnici osvoboditve koncentracijskega taborišča Auschwitz-Birkenau, je seznanjen s političnimi razmerami v domovini. V torek popoldan se bo z redno linijo preko Varšave vrnil v Slovenijo, so sporočili iz urada predsednika republike.
{twitter}https://twitter.com/BorutPahor/status/1221782327770206210{/twitter}
Šarec je svojo odločitev o odstopu sporočil na dopoldanski novinarski konferenci. "S 13 poslanci in s to koalicijo pričakovanj ljudi ta hip ne morem izpolniti, lahko pa jih izpolnim po volitvah," je dejal in pozval k čimprejšnjim predčasnim volitvam.
Prav danes je odstopil tudi minister za finance Andrej Bertoncelj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta