Šarec v nedeljo s falconom v Bruselj, danes nazaj domov, jutri ponovno na pot

GR.G.
01.07.2019 21:06
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vladno letalo falcon.
Tit Košir

Premier Marjan Šarec se je udeležil izrednega vrha EU, ki se je po osemnajstih urah končal brez kompromisa glede razdelitve vodilnih funkcij v unijo in z napovedjo, da bodo voditelji zasedanje nadaljevali v torek. Šarec je po koncu vrha z vladnim falconom odpotoval nazaj v Slovenijo, v torek pa se bo z njim vrnil v Bruselj. 
Iz kabineta predsednika vlade so nam pojasnili, da v nedeljo ne bi bilo mogoče v Bruselj poleteti z redno linijo, zato so se odločili za uporabo vladnega letala. Ker bi se to v vsakem primeru danes moralo vrniti v Slovenijo, saj bo s falconom jutri v Francijo poletel minister za zunanje zadeve Miro Cerar, na povabilo francoskega ministra za Evropo in zunanje zadeve Jean-Yvesa Le Driana, je premier priložnost izkoristil in se je danes vrnil v Slovenijo. Falcon bo tako s Šarcem in Cerarjem v torek poletel najprej v Bruselj, nato pa naprej v Pariz, tudi vrnil se bo z obema, so nam povedali. 

Premier Marjan Šarec       
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta