Sašo Hribar bo zaradi zapisa na Twitterju tožil tudi vodjo pravne službe na RTVS

Blaž Petkovič Blaž Petkovič
03.05.2023 15:40

"Če ste pričakovali, da bo Hribarju stopila v bran njegova lastna hiša, ste se zmotili."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Hribar v programskem svetu.
Robert Balen

Zgodba o tem, kaj je priljubljeni medijski ustvarjalec Sašo Hribar počel v času osamosvojitvene vojne, je dobila nadaljevanje. Potem ko ga je predsednik Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) Lojze Peterle obtožil dezerterstva, je podobno storil tudi vodja pravne službe na Radioteleviziji Slovenija Drago Zadergal, ki je v preteklosti opravljal različne funkcije za stranko SDS, med drugim je bil tudi zaposlen v kabinetu Janeza Janše, ko je šef SDS vodil vlado. 

"Sašo Hribar je bil dezerter, ne glede kako ga poskuša Lesjak pokriti. Zato pa sramoti osamosvojitveno vojno, njene žrtve in akterje, da bi sam pri sebi prebolel in predelal svojo strahopetnost. Lahko pa, da je dezertiral, ker je videl, da je rdeča zvezda na drugi strani," je na družbenem omrežju Twitter zapisal Zadergal. 

Na zapis se je odzval Kolektiv RTV SMO, ki javnost obvešča o zaostrenih razmerah na RTV Slovenija in o pomenu javnega servisa za demokratično družbo, ter med drugim zapisal: "Če ste pričakovali, da bo Hribarju stopila v bran njegova lastna hiša, ste se zmotili. Živimo torej v državi, kjer lahko član generalnega vodstva RTV javno z lažmi žali zaposlenega na RTV, sicer tudi člana programskega sveta RTV, izbranega z glasovi zaposlenih na RTV-ju!" 

Sašo Hribar je za Večer povedal, da ne bo tožil zgolj Lojzeta Peterleta, temveč tudi Draga Zadergala. "Ob enih ponoči je nekdo pred mojo hišo zavpil 'dezerter' in se skril. Toliko sramote še nisem doživel. Ti, ki so to napihnili, bodo mastno plačali," napoveduje Hribar in razmišlja o tem, da bi združil okoli sebe vse tiste ljudi s plebiscita, ki so za glasovali za odcepitev Slovenije od Jugoslavije. 

Lojze Peterle
Robert Balen

Kot so že poročali nekateri mediji, je Lojze Peterle za Novo24TV povedal, da je Hribar v času osamosvojitvene vojne dezertiral iz enote teritorialne obrambe in da so ga čez nekaj časa našli doma ter ga pripeljali nazaj. Sašo Hribar je pred dnevi obtožbo že odločno zanikal, prav tako je zadevo zavrnil Janez Lesjak, ki je bil kot poveljnik teritorialne obrambe ljubljanske pokrajine nadrejen Hribarju, članu čete TO Ivančna Gorica. 

Vprašanja, zakaj je Hribarja obtožil dezerterstva, na podlagi katerih dokazov je to storil, ali se mu zdi primerno, da kot zaposleni na javni radioteleviziji na tak način žali sodelavca, in kako komentira napoved, da bo Hribar zoper njega vložil tožbo, smo poslali Dragu Zadergalu. Ko bomo prejeli njegove odgovore, jih bomo objavili. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta