Sindikat Fides odločil: Zdravniki in zobozdravniki bodo 2. aprila nadaljevali stavko, razen če ...

Va, STA
22.03.2023 15:59

Stavka bo, če do 1. aprila vlada ne pristane na ločeni zdravniški plačni steber v sistemu plač v javnem sektorju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Igor Napast

V Sindikatu zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides so za 2. april napovedali nadaljevanje splošne zdravniške stavke, če do 1. aprila ne bo realiziran oktobra sklenjeni sporazum med vladno stranjo in sindikatom, ki do omenjenega datuma predvideva oblikovanje ločenega plačnega stebra za zdravstvo, a je vlada ta rok zamaknila za tri mesece.

Fides se zavezuje še naprej pogajati, da do 1. aprila doseže ločeni plačni steber v sistemu plač v javnem sektorju. Za stavko, če bo, pa napoveduje, da se bo do 3. aprila zjutraj odvijala tako, da je uporabniki ne bodo čutili, ker bo delo v zdravstvenih zavodih potekalo, kot je sicer praksa ob nedeljah. Od tam naprej, če se bo stavka še nadaljevala, pa bodo stavkajoči na delovnem mestu, razen ob sklicih stavkovnih sestankov. Zagotavljali bodo predpisani minimum delovnega procesa oziroma tiste storitve, katerih opustitev bi vodila v nepopravljivo hudo okvaro zdravja ali smrt. Večinoma pa naj bi delali po prazničnem razporedu.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta