Skupina OTP donirala 1,5 milijona evrov gasilcem in pol milijona gorskim reševalcem, 200 tisoč evrov gre Rdečemu križu

DR
17.08.2023 16:05

Skupna vrednost donacije skupine, kateri članici sta v Sloveniji Nova KBM in SKB, je 2,2 milijona evrov, so sporočili iz Nove KBM

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Grosman Gregor

Sredstva za donacijo bo poleg Nove KBM in SKB banke, ki sta v postopku združevanja, prispevala tudi matična madžarska OTP banka. "Slovenija dokazuje, da je v kriznih situacijah enotna in povezana. Z različnimi akcijami prostovoljstva in dobrodelnosti tako kulturo vzpodbujamo tudi med zaposlenimi v Novi KBM. Sodelavcem, ki so se znašli v težki situaciji, smo solidarnostno pomoč že ponudili, z uvedbo različnih mehanizmov pa jim bomo stali ob strani tudi v prihodnje," je ob tem povedal John Denhof, predsednik uprave Nove KBM.

Od bančnega trojčka Anita Stojčevska (SKB), Sandor Csanyi (OTP), se John Denhof (NKBM) konec leta poslavlja. 
Sašo Bizjak

Povedal je še, da se v primeru tisočletnih poplav znova pokazalo, kako pomembna je organiziranost, usposobljenost in odzivnost Gasilske zveze Slovenije in Gorske reševalne zveze Slovenije, ki pod sabo združujeta več kot 160.000 izjemnih posameznikov. Skupina OTP je tako Gasilski zvezi Slovenije namenila 1,5 milijona evrov, Gorski reševalni zvezi pa 500.000 evrov. Preostalih 200.000 evrov, namenjenih za pomoč prizadetim v poplavah in drugih vremenskih ujmah, ki so ostali brez strehe nad glavo, bo prejel Rdeči križ. Anita Stojčevska, glavna izvršna direktorica SKB banke, ob tem pravi: "Slovenija se je soočila z naravno katastrofo večjih razsežnosti, posledice pa bodo jasne šele v prihodnjih tednih in mesecih. Pomembno je, da si v teh težkih in nepredstavljivih situacijah stojimo ob strani ter si pomagamo - kot sodelavci, prijatelji, sosedje, znanci."

Banki sta, kot so sporočili, tudi zaposlenim, prizadetih v poplavah, nemudoma ponudili solidarnostno pomoč v obliki finančnih sredstev, možnost izrabe izrednega dopusta, prav tako pa sta povezali zaposlene, da, v kolikor je mogoče, svojim sodelavcem pomagajo fizično, z materialnimi dobrinami ali jim nudijo začasno bivališče.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta