Slovenija bo na rehabilitacijo sprejela težko ranjene otroke iz Gaze

STA, A.L.
12.09.2024 12:51

V Gazi zaradi hudega pomanjkanja hrane in lakote trpi več kot 1,1 milijona prebivalcev, med njimi je večina otrok, ki so na robu preživetja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Slovenija bo na zdravstveno in psihosocialno rehabilitacijo sprejela osem do deset težko ranjenih otrok iz Gaze. Pogodbo o izvedbi projekta je ministrstvo za zunanje in evropske zadeve (MZEZ) danes sklenilo s Slovensko karitas, strateškim partnerjem MZEZ na področju mednarodne humanitarne pomoči. V projektu sodeluje tudi Fundacija Danila Türka.

Ranjenim otrokom iz Gaze bodo omogočili intenzivno zdravljenje, vključno z operacijami, rehabilitacijo, protezami in drugimi medicinskimi pripomočki v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča in po potrebi v drugih zdravstvenih ustanovah v Sloveniji, s sporočili z MZEZ.

V Gazi zaradi hudega pomanjkanja hrane in lakote trpi več kot 1,1 milijona prebivalcev, med njimi je večina otrok, ki so na robu preživetja.

V okviru projekta bo izplačana tudi finančna pomoč žrtvam izraelskega obleganja. Finančno podporo bo prejelo skoraj tisoč najbolj ranljivih notranje razseljenih družin, s čimer bodo preskrbeli več kot 5000 prebivalcev Gaze, ki si bodo lahko kupili hrano in druge nujne življenjske potrebščine.

Vlada projekt podpira s sredstvi v višini 700.000 evrov, so sporočili z MZEZ.

Slovenska karitas letos v sklopu strateškega partnerstva z MZEZ izvaja tudi projekte za humanitarno pomoč v Ukrajini, na Antilih in Madagaskarju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta