Slovenska vojska: Zamenjani Škerbinc preko sindikata napovedal vojno Erjavcu

Aleš Kocjan
11.04.2019 15:52

Brigadir Miha Škerbinc je vložil ugovor na razrešitev s položaja. V SVS prepričani, da povelnjik ni kršil svojih dolžnosti, poleg tega zahtevajo od obrambnega ministra Erjavca javno opravičilo za izjavo "o možnem streljanju na Postojno".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Če vojska ne upošteva ukazov ... Ali bodo naslednjič streljali na Postojno?" Tako se je za Večer retorično vprašal minister Karl Erjavec, ko je potrdil razrešitev najvišjega poveljnika v Slovenski vojski.
Robert Balen

Predsednik Sindikata vojakov Slovenije (SVS) Gvido Novak nam je potrdil, da je razrešeni poveljnik poveljstva sil Slovenske vojske, brigadir Miha Škerbinc, podal ugovor na razrešitev z najvišjega poveljniškega položaja v naših obrambnih silah. Kot je znano, je razrešitev na predlog načelnice Generalštaba Slovenske vojske Alenke Ermenc prejšnji petek podpisal obrambni minister Karl Erjavec. Uradno naj bi bil razlog za razrešitev nočno streljanje s težkim orožjem na vadišču Poček pri Postojni prejšnji teden, za kar nista vedela niti obrambno ministrstvo niti načelnica Ermenčeva. Od načelnice je Erjavec zato zahteval preiskavo in poročilo o tem dogodku.
"Če vojska ne upošteva ukazov ... Ali bodo naslednjič streljali na Postojno?" Tako se je za Večer retorično vprašal minister Erjavec, ko je potrdil kadrovsko menjavo visoko v Slovenski vojski.

Razrešeni poveljnik poveljstva sil, brigadir Miha Škerbinc, ne sme dajati izjav, zato sta njegove aktivnosti prevzela pravni zastopnik in sindikat, ki ga vodi Gvido Novak.
Sašo Bizjak
Gvido Novak: "Brigadir Miha Škerbinc nima nikakršne možnosti obrambe niti pred javnim linčem niti v nobenem postopku zaradi domnevnih kršitev, katere se po mojem trdnem prepričanju niso zgodile."
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta